Dr Andrija Petković – Mnogo toga spaja Boku i Dalmaciju

04 feb 2022

Predsjednik SO Tivat dr Andrija Petković boravi u Trogiru, na poziv rukovodstva ovog grada, sa kojim je Tivat 2011. godine potpisao Sporazum o partnerstvu i saradnji. U sklopu posjete upriličen je sastanak sa gradonačelnikom Trogira Antom Bilićem, predsjednikom Gradskog Vijeća Tonijem Zulimom i direktorom tamošnje turističke zajednice Marinom Pivetom. Sastanku je prisustvovala i sekretarka SO Tivat gospođa Ivana Aranđus.

“Još jednom vam najsrdačnije zahvaljujem na upućenom pozivu, koji pokazuje želju i Trogira i Tivta da što tješnje sarađuju. Puno je toga što Boku i Dalmaciju povezuje, baš kao i naša dva grada. Prije svega turizam, jer je nesumnjivo da od njega najviše očekujemo i biće nam korisna vaša iskustva i implementacija propisa EU u ovoj oblasti. Ono čemu takođe treba da se posvetimo u narednom periodu jeste kvalitetna kulturna saradnja. Eto, za početak bili bi počastvovani da jedna od trogirskih klapa po kojima je ovaj grad poznat održi koncert u Tivtu, a zatim i da naši muzički umjetnici ovdje pokažu šta znaju” rekao je između ostalog dr Andrija Petković.

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić zahvalio se gostima iz Tivta na dolasku.

“Apsolutno sam saglasan da saradnja između Tivta i Trogira mora da postoji i da su ovakvi susreti izvanredna prilika da razmjenimo iskustva. Mislim da obostrano imamo jedni drugima šta da ponudimo. Zbog toga je i organizovan ovaj, da ga tako nazovem širi susret, na kojem ste imali prilike da se upoznate i sa turističkom ponudom našeg grada, ali i sa našim kulturnim naslijeđem na koje smo jako ponosni. Očekujte uzvratnu posjetu u Boku Kotorsku i Tivat, kada ćemo još detaljnije precizirati načine saradnje” istakao je Bilić.

post slika