Dr Andrija Petković posjetio Banja Luku: treba da nas spajaju evropske vrijednosti

16 dec 2021

U sklopu posjete Banja Luci, predsjednik SO Tivat dr Andrija Petković posjetio je Skupštinu grada. Njegov domaćin bio je predsjednik Skupštine Mladen Ilić.

„Zadovoljstvo mi je da sam u prilici da Vas pozdravim. Naročito što dolazite iz Tivta, grada sa kojim imamo dugorično dobre odnose, a kojeg moji sugrađani zahvaljujući avio liniji Banja Luka - Tivat iz godine u godinu tokom ljetnjih mjeseci posjećuju u sve većem broju. Mislim da je ovo nastavak dobre saradnje koju ćemo produbiti na više nivoa“ - rekao je Ilić.

Petković je zahvalio na pozivu i istakao da je svjestan i regionalnog značaja Banja Luke.

„Treba da nas spajaju istinske evropske vrijednosti, a zaista postoje uslovi da se naša saradnja odvija na više polja. Tu prije svega mislim na turizam, sport i kulturu. Želja nas u Tivtu je da na ovdašnjem tržištu predstavimo turističku ponudu našeg grada u susret nadolazećoj sezoni“ - naglasio je Petković i gdina Ilića pozvao u uzvratnu posjetu Tivtu, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

U okviru posjete Banja Luci, predsjednik Skupštine Petković će sjutra održati predavanje na Fakultetu političkih nauka na temu: „Evropski regionalizam i lokalna samouprava“.

post slika