DRUGA FAZA SAOBRAĆAJNICE MR1 BIĆE ZAVRŠENA DVA MJESECA PRIJE ROKA

28 jan 2019

Trasa druge faze saobraćajnice MR1 na poluostrvu Luštica u Tivtu je formirana u čitavoj dužini, a izgradnja ove dionice biće završena najmanje dva mjeseca prije ugovorenog roka.

Predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac i Veselin Kovačević, izvršni direktor kompanije Bemax, izvođača radova, obišli su danas gradilište saobraćajnice za čiju izgradnju je Opština Tivat opredijelila 2.968722,31 €.

“Možemo samo da iskažemo zadovoljstvo imajući u vidu tempo, kvalitet i intenzitet izvedenih radova. Ugovorom je predviđen rok završetka od devet mjeseci, odnosno početkom oktobra, ali ovakvom dinamikom siguran sam da će radovi biti završeni do juna ili jula, dakle najmanje dva mjeseca prije roka. Opština Tivat je veoma zadovoljna ovim poslovnim odnosom i odgovornošću koju je kompanija Bemax pokazala prema ovom projektu. Želim samo da izvođač nastavi radove sa ovakvim stepenom ozbiljnosti i da mi prije roka završimo radove”, rekao je predsjednik novinarima nakon obilaska.

Opština Tivat sa izvođačem i nadzornim organima ima redovne sastanke i do sada nije bilo nikakvih primjedbi na dinamiku i izvedene situacije. Predsjednik Kusovac je istakao da nema zastoja u finansiranju ovog i drugih projekata i da Opština Tivat nikada nije imala problem sa finansijama.

Kompanija Bemax je, prema riječima izvršnog direktora Kovačevića, već završila više od 30 odsto grubih građevinskih radova.

“Na trasi ima oko 90 hiljada kubika iskopa i oko 20 hiljada kubika nasipa i možemo reći da smo izveli već preko 30 odsto grubih građevinskih radova. U pitanju je uobičajen teren kakav uočavamo na svim saobraćajnicama. Angažovana je značajna mehanizacija i veliki broj inženjera i radnika. Sigurno ćemo radove završiti prije turističke sezone. Nije nam cilj da se držimo strogo ugovorenih rokova već da obezbijedimo što prije kvalitetnu saobraćajnicu jer znamo da je važna kako stanovništvu tako i za funkcionisanje velikih investicionih i turističkih projekata na Luštici”, saopštio je Kovačević.

Trasa saobraćajnice MR1/II je duga 2,2 kilometra. Pored dvije saobraćajne trake sa zelenim razdjelnim ostrvom, infrastrukturom i rasvjetom, biće izgrađene i biciklistička i pješačka staza.

Završetkom druge faze MR1 saobraćajnice i njenim povezivanjem sa prvom fazom, Tivat dobija modernu saobraćajnicu ukupne vrijednosti 5,7 miliona eura. Spajanjem sa prvom fazom MR1 dobiće se cjelina koja će značajno riješiti pitanje saobraćajnih veza Luštice. Prva faza MR1, u ukupnoj dužini od 2,5km završena je u junu 2018. godine. Izvođač radova bila je kompanija “Toškovići” d.o.o. iz Podgorice.

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac izrazio je nezadovoljstvo dinamikom radova na drugim saobraćajnicama u Tivtu.

“Nastojimo i ulažemo maksimalne napore da i drugim izvođačima, kao partnerima Opštine, radovi na MR1 budu uzor ili model pristupa ugovorenim obavezama”, rekao je Kusovac.

Priključak trase MR1 II na glavni put

Kovačević i predsjednik Kusovac

post slika