GLAVNI BULEVAR: RASPISAN TENDER ZA IZGRADNJU DRUGOG KRUŽNOG TOKA

05 sep 2019

Opština Tivat raspisala je tender za otvoreni postupak javne nabavke procijenjene vrijednosti 310.000,00 € za izvođenje radova na izgradnji kružnog toka kod zgrade stare Opštine. Rok za dostavljanje ponude je najkasnije u ponedjeljak, 23. septembra do 11 časova.

Za izvršenje posla odabrani ponuđač će imati rok od 65 dana od dana uvođenja izvođača u posao a po zaključivanju ugovora. Izvođač je dužan da organizuje izvođenje radova u dvije smjene. Za kvalitet izvedenih radova koji utiču na sigurnost i stabilnost objekta garantni rok je deset godina, a za ostale radove dvije godine.

Radi se o drugom od ukupno tri kružna toka na trasi glavnog gradskog bulevara u Tivtu dužine 4,1 km.

Prethodno je raspisan tender za izgradnju prvog kružnog toka u naselju Kukuljina, na izlazu iz grada u pravcu aerodroma. Procijenjena vrijednost javne nabavke je 540.000 eura, a postupak javne nabavke za izbor izvođača radova će biti zatvaren 18. septembra.

Za izgradnju ovog kružnog toka, rok je 65 dana od dana uvođenja u posao.

Tender za izbor izvođača radova na izgradnji trećeg kružnog toka, kod bivšeg doma vojske, na izlazu iz Tivta u pravcu Lepetana, biće raspisan u narednim danima.

Raspisivanjem tendera za izgradnju kružnih tokova Opština Tivat je počela realizaciju zahtjevnog projekta izgradnje glavnog bulevara koji će podspješiti efikasnost saobraćaja i obezbijediti bolju povezanost sa prigradskim naseljima.

Osnovna karakteristika budućeg bulevara je širina koridora od 19 metara sa dvije saobraćajne trake po smjeru i razdjelnim ostrvom.  Po projektnom zadatku je predviđeno pet faza projekta, odnosno tri kružna toka i otvorenu trasu koja spaja te kružne tokove.

Planskim dokumentima prethodno su bila predviđena dva kružna toka, ali je tokom realizacije projekta i sagledavanja svih činjenica – saobraćajnog toka, potreba lokalnog i tranzitnog stanovništva, uvršten i treći kružni tok.

post slika