III Međunarodni karneval okupio preko 500 karnevalista iz zemlje i inostranstva

12 jun 2023

Proteklog vikenda je u Tivtu održan 3. Međunarodni karneval koji je na ulice grada i rivu Pine privukao brojne posjetioce. Karneval u Tivtu okupio je preko 500 karnevalista iz 15 zemalja, među kojima su i karnevalske grupe iz Brazila, Bolivije, Arube, Italije, Njemačke, Turske, Švedske, Holandije.

“Imamo i visoke predstavnike i specijalne goste iz Federacije evropskih karnevalskih gradova. Potrudili smo se da treći karneval bude za pamćenje, da nimalo ne odstupa od kvaliteta i zadatih standarda koje smo postavili prethodnih godina. Program je bogat i raznovrstan. Pokušali smo da integrišemo više obilježja našeg grada i da to sve povežemo kroz lijepe emocije i sve ono što karneval nosi”, kazao je menadžer Festivala, Goran Božović.

Učesnici karnevala su se istakli svojom maštovitošću i originalnošću kostima, inspirisanih različitim temama i pričama. Kroz ulične parade, plesne performanse i muzičke nastupe, karneval je oživio duh zabave i pozitivne energije.

“Karneval predstavlja stepenicu više u razvoju Tivta kao turističke destinacije, samim tim i turističke ponude, posebno kada se uzme činjenica da se karneval odvija u predsezoni. Ovo je dobar input za Tivat u sezoni koja je pred nama”, kazala je direktorica Turističke organizacije Tivat Nina Lakičević.

Potpredsjednik Opštine Tivat dr Andrija Petković istakao je da karneval nije gradu donio samo nove goste, već i vedrinu i radost.

“Tivat je ovog vikenda karnevalska oaza sa brojnim gostima iz inostranstva i uvjeren sam da će ova manifestacija nastaviti da živi i da se razvija jer je ovo događaj koji je potreban gradu” poručio je Petković.

Nakon defilea ulicama grada, u subotu je na Pinama održan performans karnevalskih grupa. Odmah zatim uslijedio je spektakularan Brazil samba šou, a veče se nastavilo koncertom Amadeus benda.

U sklopu karnevala u Tivtu je održana i “Maškarana bubijada” 13. po redu, susret vlasnika Volkswagen oldtajmera koji je priredio “Volkswagen Classic Club”.

Treći Međunarodni karneval Tivat, u organizaciji NVU Maškarada, pod pokroviteljstvom Opštine Tivat i CZK Tivat, i zlatnim sponzorom TO Tivat, završio je u nedjelju, 11. juna sa “Maškaranom regatom” u organizaciji JK “Delfin” i Dječijim karnevalom, uz učešće karnevalskih grupa iz vrtića i osnovnih škola iz Tivta i okolnih gradova.

post slika

Galerija