III Novogodišnji humanitarni bazar

23 dec 2011

III Novogodišnji humanitarni bazar pod nazivom Dan otvorenog srca, održan je 22.decembra u holu opštine Tivat. Organizator bazara je bio Lokalni tim za implementaciju lokalnog plana akcije za djecu, Radna grupa za izradu Lokalnog plana akcije za mlade i Organizacija žena Tivat.

Učešće na bazaru uzeli su : Dječji vrtić „Bambi“, osnovne škole „ Drago Milović“ i „Branko Brinić“, Đački parlament - SMŠ Mladost, Muzička škola, Knightsbridge škola, Organizacija žena, Turistička organizacija, Centar za kulturu, Crveni krst, Dom zdravlja, Centar za socijalni rad, Biro rada Tivat,     Tim zelenih–opština Tivat, Tim„Mladi za mlade“, brojne nevladine organizacije i pojedinci.

Na bazaru su se prodavali proizvodi koje su kolektivi i pojedinci donirali, kao i radovi, suveniri, slike, ukrasi koje su izradila djeca iz Dječjeg vrtića, učenici osnovnih škola i srednje škole, članovi sportskih i nevladinih organizacija, između ostalih NVO Lijep gest, Mladi Boke zajedno ,Udruženje Egipćana, Pravi put, Omladinski savez Tivta, Glazbeno prosvetno društvo Tivat, Jedriličarsko društvo Delfin.

Organizovana je i nagradna igra za kupce proizvoda, pa su pred zatvaranje Bazara izvučeni i dobitnici.

Nagrade su obezbijedili : Gradska biblioteka ( članarina za godinu dana), hemijska čistiona Polar cleen (5 vaučera u iznosu od 10€), restoran Teodorus (vaučer u iznosu od 20€), i umjetnički studio Amfora (škola slikanja u trajanju od mjesec dana).

Od prodaje i novčanih donacija prikupljeno je ukupno 2478.80 € . Cjelokupan prihod nemijenjen je izgradnji Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, a neprodati artikli će biti uručeni Domu za djecu bez roditeljkog staranja “Mladost” u Biljeloj.

Organizatori zahvaljuju svima koji su doprinijeli da se ova akcija realizuje. Posebnu zahvalnost treba uputiti mladim ljudima , učenicima i djeci za afirmaciju humanosti i volonterizma .

   

post slika