Javni poziv u sklopu projekta CUHaCHA

11 jun 2021

Opština Tivat poziva sve zaintersovane restorane, domaćinstva, pružaoce ugostiteljskih usluga, ali i građane, da podijele svoje recepte tradicionalne hrane, karakteristične za područje Tivta i Boke Kotorske. Recepti se mogu odnositi na jela i poslastice pripremane u različitim prilikama, a potrebno ih je dostaviti na email: ivona.petrovic@opstinativat.me do 25.06.2021. godine.

Svi recepti i načini pripreme jela prikupljaju se u sklopu projekta CUHaCHA čiji je cilj očuvanje kulinarske baštine i njena promocija u svrhu unapređenja turističke ponude. Namjera ovog projekta je očuvati kulinarsku baštinu našeg kraja i oživjeti stare recepte naših predaka. Zainteresovani ugostiteljski objekti će moći da učestvuju i u specijalizovanim radionicama kuvanja, pripreme i posluživanja jela.

Projekat EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge – „CUHaCHA“ odobren je u sklopu programa Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020 i stavlja hranu i kulturu u prvi plan turističke ponude.

Detalje možete pogledati na linku: https://opstinativat.me/javni-poziv-za-ucesce-u-projektu-unapredenja-ponude-tradicionalna-lokalna-jela/

post slika