Susret sa predstavnicima Teniskog Saveza Crne Gore

11 jun 2021

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je danas predstavnike Teniskog Saveza Crne Gore, predsjednika dr Dimitriju Rašovića i selektora FED CUP reprezentacije Miloša Karadžića, u susret odlasku ženske teniske reprezentacije Crne Gore na „Bili Džin King“ kup koji će se igrati naredne sedmice u Litvaniji.

Po riječima Miloša Karadžića, planirano je da reprezentativke izvrše pripreme u Tivtu, odakle bi krenule na Kup u Litvaniju. „Međutim igraju polufinale na ITF turniru u Nikšiću i ovaj uspjeh je odložio planirane pripreme“, naveo je on i zahvalio predsjedniku na prijemu.

Teniski Savez jedan je od najstarijih saveza u Crnoj Gori i nedavno je obilježio 40 godina postojanja, a trenutno okuplja 16 klubova“, naveo je dr Rašović. On je istakao dobru volju da se određeni teniski turnir organizuje i u Tivtu, budući da je tenis kao sport blizak oblasti turizma.

Predsjednik opštine je pozdravljajući goste, istakao važnost rada na jačanju sportske infrastrukture u Tivtu. „Jedan od prioriteta biće i teniski teren, ovo posebno imajući u vidu tradiciju i uspjehe Teniskog kluba „Tivat“. Opština Tivat učiniće da TK „Tivat“ dobije zasluženo mjesto u tivatskoj sportskoj zajednici“ – naglasio je Komnenović. Miloš Karadžić je podsjetio na dugu tradiciju tenisa u Tivtu, koja po njegovim rječima datira još sa kraja XIX vijeka i vezana je uz osnivanje pomorskog „Arsenala“ u Tivtu.

Susretu je prisustvovala i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja, koja je istakla da je za rad svakog sportskog kluba od izuzetnog značaja obezbjeđivanje sponzorstva ili razvijanje partnerstva sa kompanijama i projektima koje klubovima mogu pružiti finansijsku i logističku podršku. „Na taj način stvaraju se kvalitetni sportski projekti, koje će Opština uvijek podržati u skladu sa resursima kojima raspolaže“ – kazala je Mršulja.

post slika