KONSTITUTIVNI SASTANAK POVODOM PRIPREME OBILJEŽAVANJA VIJEKA OD POBUNE MORNARA U BOKI KOTORSKOJ

21 sep 2017

U organizaciji Ministarstva evropskih poslova i Bokeljske mornarice, juče (20. septembra) održan je konstitutivni sastanak organizacionog odbora za pripremu idejnog programa povodom obilježavanja stogodišnjice pobune mornara u Boki Kotorskoj. Na sastanku, kojim je predsjedavao ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, ispred Opštine Tivat učestvovala je Ana Ivanović, samostalna savjetnica za kulturu.

Učešće na sastanku uzeli su i ministar kulture Janko Ljumović, admiral Bokeljske mornarice Antun Sbutega, potpredsjednik Oštine Kotor Branko Nedović, predstavnica Opštine Herceg Novi Tamara Vujović, komandant Mornarice i kapetan bojnog broda Darko Vuković, prorektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Živko Andrijašević, savjetnica Pomorskog muzeja Crne Gore Mileva Pejaković Vujošević i PR kompanije Azmont Investments Adrijana Husić.
Obzirom da se početkom februara 2018. godine navršava vijek od poznate pobune mornara u Boki Kotorskoj, događaja koji je od velikog značaja za lokalnu, nacionalnu i evropsku istoriju, dogovorena je dalja saradnja na izradi, koordinaciji i sprovođenju idejnog programa proslave navedenog događaja. Članovi organizacionog odbora razmotrili su organizaciju niza događaja koji će se sprovoditi u više crnogorskih gradova.