MANIFESTACIJA „DANI EVROPSKE BAŠTINE: DAN MUZIKE U RADOVIĆIMA “

26 sep 2019

U okviru manifestacije „Dani evropske baštine”  sjutra, 27.09. u 18:00 sati, u amfiteatru naselja Lustica Bay, (u slučaju lošeg vremena u sali hotela The Chedi) biće upriličen program “Dan muzike u Radovićima”. Događaj realizuje  Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat u saradnji sa  Muzičkom školom Tivat, kompanijom Lustica Development a uz   podršku Ministarstva kulture.

Prevoz za navedeni događaj biće organizovan u 17:00 sati ispred OŠ “Drago Milović” Tivat a posjetioci koncerta imaće priliku da uživaju u izvođenju poznatih kompozicija u interpretaciji orkestra Muzičke škole.

Da podsjetimo, u prostorijama Narodne biblioteke i čitaonice Centra za kulturu Tivat, juče, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat i Centra za kulturu Tivat,  a u okviru manifestacije “Dani evropske baštine” upriličen je “Dan posvećen Antu Staničiću”, poznatom dječijem piscu iz Tivta.

Domaćin događaja bio je direktor Centra za kulturu, prof. Neven Staničić, koji je kroz analizu djela “Mali pirat” Anta Staničića, na zanimljiv i interaktivan način upoznao   učenike dramske sekcije JU SMŠ “Mladost” sa značajem djela autora i vrijednosti koju je ostavio u književnosti.

Anto Stanicic2

post slika