MINISTAR PROSVJETE U POSJETI TIVTU

04 apr 2017

Ministar prosvjete dr Damir Šehović boravio je juče (ponedjeljak, 03. april) u prvoj radnoj posjeti Tivtu, tokom koje je sa predsjednicom Opštine Tivat dr Snežanom Matijević i potpredsjednikom opštine Dejanom Maslovarom, obišao tivatske škole i vrtić. Ministar je takođe prisustvovao prigodnom program u SMŠ “Mladost”, organizovanom kako bi se obilježila uspješno ralizovana investicija opravke sistema za grijanje vrijedna 200.000 eura. Opština Tivat u ovom projektu učestvovala je sa 95.000 eura.

Tokom posjete ministar se susreo i sa predstavnicima tivatskih obrazovnih ustanova: sa direktorkom predškolske ustanove „Bambi“ Jasnom Vujović, direktorom JU OŠ „Branko Brinić“ Ivicom Toševim, direktorkom JU OŠ „Drago Milović” Ružicom Lazarević, direktorkom SMŠ „Mladost“ Jovankom Vujačić i sa direktorkom Muzičke škole Tivat Pinom Bubanjom.
Ministar Šehović je rekao da je Ministarstvo prosvjete participiralo u pokrivanju polovine troška rekonstrukcije grejnog sistema SMŠ „Mladost“ i JU OŠ „Drago Milović“ koja je završena u februaru. On se zahvalio rukovodstvu Opštine Tivat i kompaniji “Luštica Development” koje su podržale ovaj projekat zbog prepoznavanja važnosti ulaganja u obrazovni sistem.
Šehović je podsjetio da je to samo jedna u nizu invensticija u infrastrukturu obrazovnih ustanova na terotiriji Opštine Tivat i dodao da je u toku 2016. godine u obrazovne institucije Tivta uloženo oko 100.000 eura. On je rekao da će ulaganje biti nastavljeno i da je sljedeća važna investicija sanacija krova JU OŠ „Branko Brinić“ za koju su sredstva obezbijeđena. “Obrazovanje je posao svih nas i dobrodošle su inicijative kompanija koje žele da kroz društveno odgovorno ponašananje pomognu obrazovni sistem”, poručio je Šehović i dodao da je posjeta opštini prilika da se na licu mijesta utvrde uslovi u školama i stvore pretpostavke za unapređenje uslova rada.
„Vjerujem da smo primjer, kako i koliko partnerstvo lokalnih uprava i obrazovnih institucija može donijeti na lokalnom nivou, od manjih inicijativa do značajnih ulaganja“, navela je predsjednica opštine Tivat u svom obraćanju. Ona je izrazila zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Ministarstvom prosvjete i iskoristila priliku da istakne niz aktivnosti obrazovnih institucija u Tivtu koje je Opština podržala, odnosno inicirala, stavljajući u prvi plan izuzetnu saradnju lokalne uprave sa tivatskim obrazovnim institucijama.
Ministar je tokom posjete razgovarao i sa predstavnicima kompanije „Luštica Development“ o potrebi izgradnje škole na području Radovića.

Ministar prosvjete u posjeti Tivtu2

post slika