Nagrađeni najbolji tivatski đaci

17 jun 2021

Svečana dodjela nagrada za najbolje tivatske đake – dobitnike priznanja “Luča”, đake generacije i nagrađane na državnim takmičenjima, održana je danas /četvrtak, 17.jun/, u organizaciji opštinskog Sekretarijata za društvene djelatnosti. Nagrade najboljima uručili su predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, potpredsjednik opštine Goran Božović i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja.

Pozdravljajući đake, predsjednik Komnenović im je čestitao na ostvarenom uspjehu: “Znanje je moć, ali vama danas nisu potrebni mudri citati, kolilo podrška u vašem daljem radu i napredovanju. Očekuje vas još mnogo stepenica znanja koje treba osvojiti. Nije važno samo to što ste sada ostvarili uspijeh, važno je da taj kontinuitet uspjeha održite, da stečeno znanje vratite u naš grad i da tako doprinesete njegovom razvoju.”

Potpredsjednik Božović je čestitao najboljim tivatskim đacima na ostvarenom uspjehu, uputio im riječi podrške ali i savjet: “Nemojte očekivati da vas uvijek hvale i da baš svi priznaju vaš uspjeh, jer to nažalost često neće biti slučaj. Vi morate biti svjesni svog uspjeha i nikada ga ne izgubiti iz vida.” Božović je ukazao na značaj odabira budućeg zvanja “jer će ono u značajnoj mjeri uticati na kvalitet vašeg života” i kao zadatak lokalne uprave istakao važnost stvaranja pretpostavki da se uspješni i školovani mladi ljudi vrate Tivtu.

“Čestitam vam na postignutim rezultatima, na dobijenoj diplomi “Luča”, uz želju da to bude samo prvo u nizu priznanja, koja vas očekuju na daljem putu ličnog i profesionalnog rasta i razvoja.” – rekla je sekretarka Mršulja ističući da će lokalna uprava biti podrška na tom putu.

Prisutne je, u ime najboljih učenika Tivta pozdravio Marko Kijac, đak generacije u čak dvije škole: OŠ “Drago Milović” i Muzičkoj školi Tivat. On je rekao da su ove nagrade podsticaj za sve prisutne učenike. Ove godine novčane nagrade je primilo 15 učenika završnih razreda osnovne škole i 15 srednjoškolaca dobitnika priznanja “Luča”, tri đaka koji su u svojim školama proglašeni za đake generacije i tri učenika koji su ostvarili zavidne rezultate na državnim takmičenjima znanja.

Dobitnici priznanja “Luča” i novčane nagrade koju za postignuća dodjeljuje opština Tivat su:

  • JU OŠ “Drago Milović”: Filip Pinjatić, Bojana Hercegovac, Marko Kijac, Nađa Marković, Petar Stevović, Balša Popović, Sara Vraneš, Marija Samardžić, Marko Sindik, Iva Dubljević, Itana Pajović, Vuk Popović, Marija Zotova;
  • JU OŠ “Branko Brinić”: Krsto Kikanović, Anđela Bujenović;
  • JU SMŠ “Mladost”: Sara Ristović, Anja Stanišić, Katarina Krivokapić, Mija Radnjić, Slađana Đurašević, Antonio Tripović, Đorđe Raičević, Katarina Novović, Bojana Tomašević, Matea Đurović, Ognjen Đuričić, Katarina Klakor, Viktorija Samardžić, Tamara Nedović;
  • Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje i vaspitanje “Vida Matjan”: Danijela Krstović.

Đaci generacije u OŠ “Drago Milović” su Marko Kijac i Bojana Hercegovac. Đak generacije u OŠ “Branko Brinić” je Krsto Kikanović. Đak generacije u Muzičkoj školi Tivat je Marko Kijac.

Nagrada je uručena i Stefanu Jašoviću, dobitniku nagrade na državnom takmičenju znanja iz geografije, za osvojeno II mjesto. Nagrađen je i Egor Georgijevski za osvojeno II mjesto na državnom takmičenju iz informatike, dok je nagrada pripala i Đorđu Raičeviću za osvojeno III mjesto na državnom takmičenju iz engleskog jezika. Svi oni đaci su SMŠ “Mladost” iz Tivta.

post slika