Nastavak kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”

02 dec 2019

Opština Tivat-Sekretarijat za mlade,sport i socijalna pitanja i ove godine organizuje kampanju “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” koja traje od  25 novembra do 10 decembra 2019. godine (od Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama do Međunarodnog dana ljudskih prava). Jedna od aktivnosti je i okrugli sto “Mehanizmi pomoći i podrške žrtvama trgovine ljudima” koji se održava  04 decembra (srijeda), u 17 h  u Multimedijalnoj sali opštine Tivat za članove/ice Multidisciplinarnog operativnog tima za zaštitu od nasilja u porodici i nasilja nad djecom. Predavanje će održati Sonja Perišić Bigović koja je magistrica političkih nauka zaposlena u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore-Odjeljenje za borbu protiv trgovine ljudima. Trenerica je Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu, Uprave za kadrove,za problematiku trgovine ljudima na policijskoj akademiji. Do danas je sprovela preko 100 obuka.

Filmske tematske večeri se održavaju u Multimedijalnoj sali opštine Tivat sa početkom u 19 časova, od 03 do 05 decembra a sadržaj filmova se odnosi na nasilje.

Film “Anđeo čeličnih vilica” se prikazuje 03 decembra gdje glavnu ulogu tumači oskarovka Hilari Svonk.

Dženifer Lopez i film “Enough” zainteresovani mogu da pogledaju 04 decembra dok će se 05 decembra prikazivati film “Šifražetkinje” sa Meril Strip u glavnoj ulozi.

Dvodnevni Kurs samoodbrane za žene, u saradnji sa Aikido Akademijom Tivat, Odjeljenjem bezbjednosti Tivat i SMŠ “Mladost” se održava 05 i 06 decembra u prostorijama Aikido Akademije.