Nastavlja se podjela humanitarne pomoći

02 apr 2020

Distribucija donacije koja je stigla sa namjenom da bude uručena stanovništvu RE populacije u Tivtu, biće organizovana sjutra na Lovanji, naselju „7.jul“ i u Gradiošnici.

„Na terenu će biti timovi koje čine predstavnici Opštinske organizacije Crveni krst, Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS) i predstavnika Udruženja Egipćana“, saopštila je Nevena Božović iz OO Crveni krst. 

Timovi volontera OTZS i Crvenog krsta nastavili su i danas distribuciju pomoći stanovništvu iz rizične kategorije.

Opštinski odbor Crvenog krsta zahvaljuje građanima koji se javljaju sa željom da doniraju namirnice, što je moguće uz konsultacije sa ovom organizacijom.

„Naši volonteri ove namirnice pripremaju za sljedeće akcije podjele pomoći, odziv građana raste iz dana i veoma smo zahvalni svima na tome“, dodala je Božović.

U okviru mjera podrške i pomoći najugroženijim strukturama stanovništva Tivta u prethodna dva dana volonteri OTZS i OO Crveni krst uručili su za 110 porodica pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sanitarno-higijenskim sredstvima.

Akcija podrške realizuje se u saradnji Opštine Tivat, OO Crvenog krsta, Ministarstva rada i socijalnog staranja. Donatori su brojni privrednici grada.

Podjelom paketa sa namirnicima i higijensko sanitarnim sredstvima biće obuhvaćeno I 35 porodica sa spiska Udruženja penzionera Tivat.

post slika