Nova internet prezentacija Opštine Tivat

07 dec 2020

Zvanična web prezentacija Opštine Tivat, od danas je u novom ruhu, redizajnirana i prilagođena potrebama građana. Navigacija je reorganizovana sa ciljem veće preglednosti i što jednostavnije upotrebe. Fokus redizajna je bio i na obezbjeđivanju bržeg i lakšeg korisničkog pristupa i pregleda sadržaja, kako na tradicionalnim ekranima, tako i na mobilnim telefonima i drugim uređajima.

Definisali smo i sproveli standard objava informacija na websajtu, tako da su informacije logički kategorisane, a članci koji se objavljuju "markirani" piktogramima pripadajućih opštinskih organa i službi”, saopštili su ovim povodom iz Službe predsjednika opštine. “Određeni segmenti sadržaja još uvijek su u procesu postavljanja, zbog nove Odluke o organizaciji rada lokalne uprave, pa građane molimo da se obrate nadležnim organima ukoliko ne mogu pronaći ma koji obrazac ili formular, kako bi im isti bio dostavljen”.  

Redizajn i implementacija rješenja novog websajta, rezultat su višemjesečne saradnje Opštine sa lokalnim IT konsultantskim preduzećem “Digital Solutions Montenegro” iz Tivta i web development studiom “MaivDesign” iz Vankuvera, koji su sproveli sve dogovorene izmjene i poboljšanja.

U cjelosti je sprovedena obuka opštinskog tima, za upravljanje sadržajem svih informacija koje se objavljuju na websajtu, korišćenjem moderne Wordpress CMS platforme. Prikaz i učitavanje sadržaja websajta, a posebno obimne dokumentacije koja se svakodnevno objavljuje i ažurira na sajtu, plasira se kroz moderne "cloud" serverske tehnologije i CDN servise sa maksimalnom brzinom i odzivom učitavanja na korisničkim uređajima. Pored brzine učitavanja, navedeno obezbjeđuje veću sigurnost i dostupnost u odnosu na prethodno rješenje.

Sve informacije o radu lokalne uprave Tivta, možete pronaći na: opstinativat.me

post slika