NTC diplome za tivatske učitelje

19 jun 2024

NTC stručni tim na čelu sa prof.dr Rankom Rajovićem protekle je sedmice posjetio Tivat i održao niz radnih sastanaka u Opštini i u OŠ „Drago Milović. Ovom prilikom dodjeljene su diplome učiteljima koji su uspješno završili program NTC specijalizacije i tako dostigli nivo B1, odnosno B2. Od ukupno 40 učitelja, njih 35 uspješno je završilo obuku, dok je 30% od ukupnog broja polaznika ostvarilo izuzetan uspjeh. Krajnji cilj obuke je sticanje zvanja NTC učitelj. Po riječima edukatora svi učitelji koji su uspješno prošli program specijalizacije stiču uslov da polažu usmeni ispit i steknu pomenuto zvanje.

„Od septembra očekujemo oko 30 NTC učitelja na teritoriji Tivta, a posebno smo ponosni što će Tivat od septembra biti nosilac NTC edukacije za osnovne škole iz Crne Gore“ – istakla je sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Olivera Mišković Vidojević.

Dodjeli diploma prisustvovali su direktorica OŠ „Drago Milović“ Slavka Mirković i direktor OŠ „Branko Brinić“ Ivica Tošev.

Opština Tivat je prije godinu dana potpisala ugovor o saradnji sa Nikola Tesla Centrom iz Novog Sada, koji je u proteklom periodu organizovao obuku za učitelje i vaspitače u Tivtu. Takođe održana je i tribina dr Ranka Rajovića na temu „NTC sistem učenja“, kojoj je prisustvovala brojna publika.

post slika