Škole i Opština Tivat nagradili najbolje tivatske đake

19 jun 2024

Najbolji učenici svih tivatskih škola u školskoj 2023/24. godini nagrađeni su na svečanosti koju je njima u čast organizovala Opština Tivat – Sekretarijat za društvene djelatnosti u saradnji sa osnovnim i srednjim školama u Tivtu. Domaćin događaja bila je Muzička škola Tivat, koja je ujedno bila zadužena i za muzički dio programa.

Čestitke na ostvarenim rezultatima učenicima, nastavnicima i roditeljima uputio je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.  “Nagrade su dobre i važne, one su uvijek znak da je prepoznato sve ono što ste radili, ali činjenica da raspolažete određenim znanjima i umjećima je presudna. Ta znanja i želja ili potreba da ih stalno iznova osvajate i proširujete, donijeće vam uspjeh u svakoj oblasti koju izaberete kao svoju.“ – rekao je Komnenović. On je najboljim tivatskim učenicima poručio kako je u današnjem društvu „promjena jedina konstanta“. „Poslove čovjeka odmjenjuje vještačka inteligencija, sve je na dugme ili u aplikaciji. I u ovim uslovima, pogotovo sada, svuda i uvijek, važan je čovjek. Tako su i Tivtu važni školovani, marljivi, odgovorni mladi ljudi koji će zdušno prihvatiti da rade, stvaraju, grade bolje i sve razvijenije društvo.“

Učenicima su se obratili i potpredsjednik Opštine dr Andrija Petković, direktorica OŠ „Drago Milović“ Slavka Mirković, direktorica SMŠ „Mladost“ Marija Čučković Vujnović, direktor OŠ „Branko Brinić“ Ivica Tošev i direktorica Muzičke škole Zorana Jovanović. Oni su učenicima čestitali na uspjehu i poželjeli uspješan dalji nastavak školovanja.

Dobitnici novčanih nagrada koje dodjeljuje Opština Tivat, shodno Odluci o nagrađivanju učenika i studenata su:

  • Dobitnici diplome Luča u OŠ “Drago Milović”: Damjan Pajović, Petar Šućur, Elena Kašćelan, Nađa Stevović, Martina Marković, Martina Brkan, Sofia Franović, Anastasija Grbović, Tijana Bulajić, Ana Pinjatić, Anja Savić, Mia Banović, Kristina Radulović, Una Veljković i Nikolina Višić, koja je i đak generacije.
  • Dobitnik diplome Luča u OŠ “Branko Brinić”: Lazar Starčević i dobitnica nagrade na državnom takmičenju Andrijana Radović.
  • Dobitnici diplome Luča u SMŠ “Mladost”: Bjanka Telesmanić, Anamarija Božović, Marija Stanišić, Anđela Garbin, Tijana Grbović, Mario Bakalbašić, Tina Stanišić, Ivana Skupnjak, Lazar Stevović, Vanja Perović, Kristina Živković, Mia Stanišić, Nada Samardžić, Maria Stepanova, Jovana Mrvaljević i Egor Georgievski (đak generacije).
  • Dobitnici nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima u SMŠ “Mladost”: Nikola Korsić, Sofia Jakimov, Ana Kecojević, Aleksandar Balabušić i Nikolina Đerasimović.
  • Dobitnica diplome Luča u Muzičkoj školi Tivat Irina Klakor i đak generacije Francesca Lesjak, ali i nagrađeni na brojnim državnim i međunarodnim takmičenjima: Dražen Fažo, Paolo Nikolić, Majda Čelanović, Barbara Kubiček, Martina Brkan, Francesca Lesjak, Aneta Biskupović, Maša Samardžić, Isidora Babić, Lana Vorotović, Jakov Marković, Martin Petković, Uroš Proročić, Lara Stjepčević, Vasilisa Klikovac, Đorđija Manojlović, Jovana Božinović, Sofia Franović, Milica Jevrić, Anđela Vlaović, Karlo Kubiček, Petar Abović, Adrian Gebauer, Iva Petković, Hristina Ćorić, Elena Tujković, Marija Samardžić, Irina Klakor, Valentina Nikolić, Antonia Vuksanović i Milica Pejović.

Nagrade su shodno opštinskoj Odluci dobili i tivatski đaci koji školu pohađaju u Kotoru, odnosno Beranama:  Andrej Lakić i Danilo Stojković (Srednja pomorska škola, Kotor) i Kristina Vulović (SSŠ Vukadin Vukadinović Berane).

Nagrade su u ime Opštine Tivat đacima uručili predsjednik Opštine Željko Komnenović, potpredsjednik Opštine dr Andrija Petković i sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević. Direktori škola takođe su nagradili najbolje u protekloj godini. Dodjeli nagrada prisustvovali su nastavnici, roditelji, članovi porodica i druga brojna publika.

post slika

Galerija