Obezbijeđena sredstva za revitalizaciju sportskog terena OŠ “Drago Milović”

11 mar 2022

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović juče je u Upravi za sport i mlade, potpisao ugovor o finansiranju rekonstrukcije sportskog terena OŠ "Drago Milović".

Ukupna vrijednost ugovora za 13 sportskih objekata u 11 opština iznosi 325 hiljada eura, od čega je za revitalizaciju sportskog terena u Tivtu opredijeljeno 40.728,00 eura. Riječ je o prvoj fazi realizacije planiranih projekata sportske infastrukture u 2022. godini, a iz Uprave za sport i mlade je saopšteno da će druga faza biti vrijedna 600 hiljada eura.

Opština Tivat je za drugu fazu prijavila projekat zamjene parketa u OŠ "Drago Milović", kao i rekonstrukciju krova JU Sportska dvorana Tivat. Kako bi se stanje u oblasti sporta značajno poboljšalo, osim Upravi za sport i mlade, prijavljeni su brojni projekti  i drugim donatorima, budući da je za dalji razvoj ove oblasti neophodna kvalitetna sportska infastruktura, a koja je u Tivtu godinama bila zanemarena.

Uprava za sport i mlade je 2021. godine odobrila i sredstva u iznosu od 30.000,00 eura za otvaranje Omladinskog centra u Tivtu, a za ovu svrhu biće osposobljene prostorije Šoping centra na Seljanovu. Potpisivanje ugovora i početak radova planirani su za prvi kvartal 2022. godine.

post slika