Intenzivirane kontrole nepropisnog parkiranja u Tivtu

11 mar 2022

Usljed učestalih žalbi opštinske Službe zaštite i tivatske jedinice za hitnu medicinsku pomoć, o nemogućnosti nesmetanog prolaska njihovih vozila u kriznim i vanrednim situacijama u određenim ulicama, izvršen je komunalni nadzor spornih lokacija na teritoriji opštine Tivat.

Shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, komunalna policija vrši intenzivne kontrole nepropisnog parkiranja, u naseljima u kojima dolazi do zagušenja saobraćaja zbog nepropisnog parkiranja na samoj ulici, trotoarima, odnosno raskrsnicama. Posebno ugrožene zone u Tivtu su Mažina, Učuri, Tripovići, Češljar, Marići, Donja Lastva, Kalimanj (Nikšićka ulica)  i Seljanovo (ulice Hercegnovska, Cetinjska, Risanska i Jurija Gagarina). Kontrole će se nastaviti i u ostalim naseljima na teritoriji opštine Tivat, gdje se budu evidentirali slični problemi. Komunalna policija vrši svakodnevni komunalni nadzor na užoj teritoriji opštine, odnosno u samom centru grada, u ulicama II Dalmatinska, Palih boraca, Arsenalskoj, Njegoševoj, 21. Novembra i Sremsko-Karlovačkoj, izriče prekršajne naloge neodgovornim pojedincima, te izdaje i naređenja za podizanje i premještanje nepropisno parkiranih vozila specijalnim vozilom „pauk“.

Iz Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat apeluju na građane da, svojim neodgovornim ponašanjem, ne ugrožavaju nesmetano odvijanje saobraćaja i živote sugrađana, pristup vatrogasnim i hitnim službama, kao i opštu bezbjednost pješaka i drugih učesnika u saobraćaju.

post slika