Obilježen 21. novembar – Dan opštine Tivat

21 nov 2020

Tivat danas slavi 21. novembar – Dan opštine. Ovim je povodom, u skladu sa svim propisanim mjerama, organizovan manji broj tradicionalnih svečanih događaja.

Delegacija Opštine Tivat koju su činili predsjednik opštine Željko Komnenović, predsjednik SO dr Andrija Petković i potpredsjednik opštine Goran Božović, zajedno sa delegacijom OBNOR-a i Mornarice Vojske Crne Gore, položile su vijenac na spomenik Palim borcima kod nekadašnjeg objekta „Stare škole“. Predsjednik opštine Tivat simbolično je, pred zgradom Opštine, državnu zastavu predao odredu Bokeljske mornarice. Zbog epidemioloških okolnosti, ove godine izostala je svečana sjednica Skuštine opštine, ali i tradicionalni defile u kojem učestvuju Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, mažoretke i Bokeljska mornarica.

U sklopu proslave Dana opštine uručene su i novčane nagrade najboljim tivatskim studentima: Milici Šćepanović, Dijani Malinić, Jovani Ivanović, Tamari Đukić, Valeriji Vuksanović i Petru Popadiću. „Veliki ljudi su govorili da jedino što je neuništivo je ideja. A ideja je da lokalna uprava, ova današnja, ulaže u ono što se zove znanje i zalaganje. Vi svi sa prosjekom studija 9,5 dokazali ste da ste i radni i talentovani i da je budućnost, prije svega vas, i ovog grada pred vama. Naš cilj je da svi vi imate perspektivu da se vratite ovom gradu, da doprinesete njegovom ekonomskom i kulturnom razvoju i da date svoj doprinos u nečemu što se zove budućnost Tivta“, kazao je Komnenović, uručujući nagrade najboljima.

Predstavnike lokalne uprave i medije, u ime nagrađenih pozdravila je Milica Šćepanović: „Ova godina svakako da je donijela sa sobom mnogo promjena, kako na našem privatnom tako i na profesionalnom planu, stoga se iskreno radujem ovoj nagradi koju ću posebno pamtiti i ubilježiti je u red bibliografskih jedinica života, koji će obojiti ovu godinu i zauvijek podsjećati na to da ovaj grad i dalje misli na mene i na sve nas, kao što je to oduvijek i radio”.

Iskreno se nadam da će nam naredna godina, donijeti prijeko potrebno rješenje epidemiološke krize izazvane koronavirusom – kako bismo se vratili uobičajenim životnim tokovima, kako bismo ponovo osjetili sigurnost, kako bismo što prije dočekali kraj narastajuće ekonomske  krize”, kazao je predsjednik opštine u svojoj čestitki građanima i poželio, “da naredni 21. novembar dočekamo u zdravlju, u slozi, društvenoj i finansijskoj stabilnosti, svjedočeći prosperitetu našeg grada i boljem životu svih nas”.

U čestitki predsjednika SO Tivat dr Andrije Petkovića stoji da je 21. novembar dan kada je narod Tivta uklonio najveće zlo XX vijeka, fašizam: “Danas, se suočavamo sa novim izazovima, ali nikako ne smijemo da zaboravimo tu prošlost u kojoj su naši preci žrtvovali sve… Suočavamo se sa problemima, suočavamo se sa epidemijom koronavirusa, suočavamo se sa nedostatkom novca, ali ipak moramo uvijek da se sjetimo kako je bilo njima.” On je čestitajući građanima Dan grada podsjetio na tradiciju igranja Bokeljskog kola, na važnost jedinstva, multikonfesionalnosti i multietničnosti, koje ono simbolički nosi.

post slika

Galerija