OBILJEŽEN DAN STARIH

03 okt 2017

Povodom 1.oktobra, Međunarodnog dana starih, predsjednica opštine Tivat, Prof.dr Snežana Matijević ,uputila je sugrađanima srdačne čestitke, uz želju da ovaj dan, ali i sve naredne, provedu u zdravlju i blagostanju, ističući značaj ovog servisa namjenjenog starim licima, a koji će Opština Tivat i u buduće podržavati.
Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, na čelu sa sekretarkom mr Darkom Ognjanović tim povodom priredio je prijem za gerontodomaćice i koordinatora Duška Božovića, i obezbjedio prigodne poklon pakete korisnicima i pružaocima usluge Pomoć i njega u kući.Sekretarka je istakla kako ova usluga , kao vid socijalnog servisa, pruža mogućnost starim licima , koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, da poboljšaju kvalitet svog života, kroz pružanje socijalne i psihološke podrške u njihovom domu i okruženju.
Opština Tivat je prepoznala potrebu pružanja podrške našim najstarijim sugrađanima, i 2006.godine uključila se u projekat „Njega starih lica u Crnoj Gori“, u saradnji sa OO Crvenog krsta Tivat, Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, Centrom za socijalni rad Tivat i Domom zdravlja Tivat.
I nakon završetka projekta, Opština Tivat je , u saradnji sa OO Crvenog krsta Tivat nastavila sa realizacijom geronto programa,čije usluge koristi između 50 i 70 starih osoba sa područja naše opštine. Na ovim poslovima angažovano je 7 gerontodomaćica koje svakodnevno rade sa našim najstarijim sugrađanima , a koje su završile obuku za obavljanje ove usluge: Đurđina Subotić, Slavica Petković, Mirjana Vuksanović Matilda Milić, Branka Perović, Marijetka Petrović i Dejana Đorđević .
Da ovaj socijalni servis uživa punu podršku Opštine Tivat i građana potvrdilo se i jednoglasnim donošenjem Odluke o finansiranju usluge Pomoć i njega u kući za 2017.godinu, u Skupštini opštine Tivat.

GD

post slika