Objavljen konkurs za dodjelu studentskih stipendija

10 sep 2020

Opština Tivat nastavlja sa pružanjem podrške studentima koji imaju prebivalište u Tivtu. Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti objavio je danas /10. septembra 2020.godine/ Konkurs za dodjelu stipendije za studijsku 2020/2021. godinu.

Konkurs je otvoren za  studente primjenjenih i akademskih osnovnih studija, specijalističkih studija u trajanju do godinu dana za studijske programe čije osnovne studije traju tri godine, kao i za studente master (postdiplomskih) studija.

Pravo na stipendiju imaju:

  • Nosioci diplome „LUČA“;
  • Studenti koji su položili ispite iz prethodne godine studija u visini od najmanje 90% ECTS kredita i postigli prosječnu ocjenu najmanje 9,00;
  • Studenti master (postdiplomskih) studija;
  • Lica sa invaliditetom, lica bez roditeljskog staranja, pripadnici RE populacije, bez obzira na prosjek ocjena iz prethodne godine studija.

Visina mjesečne stipendije iznosi 70€ za studente sa prosječnom ocjenom od 9,00 do 9,50, odnosno 100€ za studente sa prosječnom ocjenom od 9,50 do 10,00, nosioce diplome „LUČA“, kao i za lica sa invaliditetom, lica bez roditeljskog staranja i pripadnike RE populacije.

Bliži uslovi navedeni su u konkursu, koji je objavljen na internet stranici Opštine Tivat i na oglasnoj tabli Opštine Tivat. Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, zaključno sa 10.10.2020. godine. Potrebnu dokumentaciju navedenu u konkursu kandidati mogu dostaviti putem pošte ili neposredno na pisarnici Opštine Tivat.

Za više informacija kliknite ovdje

post slika