Održan Dječji parlament

08 nov 2023

Dječji parlament u čijem je radu učestvovalo više od 40 tivatskih osnovaca održan je danas  u sklopu manifestacije Novembarski dani. Predsjednik opštine Željko Komnenović, predsjednik Skupštine opštine mr Miljan Marković i potpredsjednik opštine mr Jovan Brinić odgovarali su na pitanja đaka osnovnih škola „Drago Milović“ i „Branko Brinić“, a događaju su prisustvovali i direktori dvije škole Slavka Mirković i Ivica Tošev.

Kada će biti izgrađena nova škola? Da li su vaši nastavnici bili strogi ili blagi? Koji izlet i ekskurziju pamtite? Ovo su samo neka od mnoštva pitanja koja su djeca uputila čelnicima tivatske lokalne uprave. Podsjećajući mlade „parlamentarce“ na značaj institucije đačkog parlamenta, predsjednik SO Tivat Miljan Marković zahvalio se djeci i nastavnicima na učešću upućujući ih u način funkcionisanja jednog skupštinskog zasijedanja. On je istakao da su dječja zasijedanja važna jer na njima djeca mogu slobodno izraziti svoje mišljenje, svoje zahtjeve ali i probleme, te da se na taj način mogu upoznati sa značajem procesa donošenja odluka.

„Znam da su gužve u vašim učinoicama, svjesni smo toga i radimo na tome da dobijete novi školski objekat. U Radovićima je počela izgradnja nove škole. Spreman je projekat za izgradnju područne jedinice OŠ „Drago Milović“ u Donjoj Lastvi. Namjera nam je ući i u rekonstrukciju područne jedinice škole u Gradiošnici.“ – izložio je predsjednik opštine Željko Komnenović i izrazio nadu da će „talas izgradnje novih škola“ stići i do centra grada. Predsjednik opštine sa djecom je podijelio najljepša sjećanja iz djetinjstva i školskih dana.

U radu Dječjeg parlamenta učestvovao je potpredsjednik opštine Jovan Brinić. On je Dječjem parlamentu poželio da traje. „Naš je prioritet ono što je potrebno djeci Tivta, to su igrališta i sadržaji koji su neophodni za zdravo odrastanje“ – rekao je Brinić i podsjetio da Opština Tivat finansira implementaciju projekta „NTC sistem učenja“ u tivatskim školama i vrtićima.

Nakon zasijedanja za sve učesnike u holu je upriličen koktel. Sjednicu Dječjeg parlamenta po prvi put uživo je prenosio Radio Tivat. Događaj je organizovan uz podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti.

post slika

Galerija