ODRŽAN III OVOGODIŠNJI SASTANAK KOORDINACIONOG TIMA ZA PRAĆENJE TURISTIČKE SEZONE

16 jun 2017

Treći po redu ovogodišnji sastanak Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone održan je juče (četvrtak, 15. jun) u prostorijama Opštine Tivat. Sastanku su prisustvovali predsjednica opštine dr Snežana Matijević, predstavnici organa lokalne samouprave, Turističke organizacije Tivta, Komunalnog preduzeća Tivat, predstavnici uprave Aerodroma Tivat, Granične policije i Uprave za inspekcijske poslove.

Jedna od važnijih tema bilo je pitanje reda prilikom prijema putnika od strane taksi prevoznika na Aerodromu Tivat. Služba za inspekcijske poslove Opštine Tivat ulaže velike napore kako bi se uveo red upravo u ovoj oblasti funkcionisanja saobraćaja na aerodromu, sprovodeći redovne aktivnosti iz svoje nadležnosti. Dva inspektora ove Službe kontrolu taksi prevoza vrše dvokratno svakoga dana, pokušavajući spriječiti gužve na ovoj lokaciji i omogućiti neometan rad taksi prevoznicima sa teritorije opštine Tivat. Iz Aerodroma Tivat su poručili da preduzimaju sve mjere kako bi se obezbjedili što bolji uslovi za rad taksista.
Prisutni su istakli i zadovoljstvo činjenicom da je blizina plaže Belani očišćena, međutim evidentno je da građani i dalje sporadično na ovoj lokaciji odlažu otpad, pa je upućen apel građanima da se prestane sa ovom ružnom praksom.
Direktor Komunalnog društva Tonko Lukšić naglasio je da ovo preduzeće radi punim kapacitetom, ističući povećanje obima posla i troškova zbog odvoza komunalnog otpada do sanitarne deponije Možura u Baru, a sve zbog remonta reciklažnog centra i transfera stanice na Lovanji. Takođe Komunalno društvo trenutno radi na izmještanju dijela sektora tehnike iz neposredne blizine Velikog gradskog parka, na prostor kompleksa Montepranzo. Radnici društva intezivno rade na košenju putnog pojasa, a neke se lokacije kose već i drugi odnosno treći put u zavisnosti od značaja i prioriteta.
Komunalno intezivno sarađuje sa mjesnim zajednicama sa područja opštine, pa je u MZ Krtoli pri kraju montaža 13 klupa koje su donacija kompanije Luštica Development. Takođe u toku je i remont dječjeg igrališta u istoj mjesnoj zajednici. U MZ Lepetane se asistiralo u akciji rastiranja pjeska na plaži Pijavica, dok je u MZ Krašići pri kraju velika akcija krčenja rastinja i uređenja ulica Maslinjak i Riblja kost uz intenzivan rad na održavanju obale. Za kraj nedjelje je planirano košenje fudbalskog terena u MZ Donja Lastva. U toku je i sadnja sezonskog cvijeća na putnim ostrvima i uokviru putnih pojaseva.
Poseban akcenat i ovog ljeta biće na čistoći ulica u čemu će Komunalnom preduzeću podršku pružiti Služba za zaštitu i spašavanje, koja će svakih 15 dana vršiti pranje ulica. Na sastanku su se razmatrali i efikasniji načini održavanja popločanih površina u gradu. Farba se parkovski mobilijar ali i posude za odlaganje svih vrsta otpada.
U rad Koordinacionog tima uključio se koordinator inspekcijskih službi Uprave za inspekcijske poslove u Tivtu, Hajradin Osmanović, koji je istakao da je u proteklom periodu izvršeno 113 inspekcijskih nadzora i izdato 39 prekršajnih naloga.
Naredni sastanak koordinacionog tima planiran je za početak jula.