Održan Info dan o konkursu za NVO za predaju prijedloga projekata – RELOAD 2

02 apr 2022

U multimedijalnoj sali Opštine Tivat juče je održan Info dan povodom raspisanog konkursa za dostavljanje prijedloga za NVO, u sklopu regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) na području Klastera Coastal Mates. Klaster se odnosi na primorske opštine Kotor, Tivat, Herceg Novi i Budva. Program u najvećoj mjeri finansira Evropska unija, a dio sredstava obezbjediće UNDP i lokalne samouprave iz budžetskih sredstava. Realizacija programa treba da doprinese jačanju kapaciteta nevladinih organizacija, kao i osnaživanju međusobne saradnje između nevladinih organizacija i lokalne samouprave.

Info dan održale su predstavnice ReLOaD2 programa Dženana Lončarević i Tamara Čirgić, a prisutne predstavnike NVO sektora pozdravila je i sekretarka za drustvene djelatnosti u Opštini Tivat Borka Mršulja. Mršulja je istakla da je kroz ovaj program, za realizaciju projekata nevladinih organizacija iz Tivta i partnerskih opština, predviđeno 100.000 eura sredstava za ovu godinu, kao i još 100.000 eura za narednu godinu. Nezavisno od toga, Opština Tivat je za realizaciju projekata NVO budžetom za 2022. godinu opredijelila još 58.000 eura, odnosno zakonski maksimum propisan odlukom koja reguliše tu oblast.

Rok za dostavu prijedloga projekata u sklopu ovog konkursa je 27. april, a sve informacije o njemu možete naći na sljedećem linku:

https://opstinativat.me/konkurs-za-nvo-za-predaju-prijedloga-projekata-reload-2

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) zvanično je počeo sa realizacijom 1. januara 2021. godine, kao nastavak prethodne faze ReLOaD programa koja je uspješno završena u decembru 2020. godine. Program se sprovodi u šest zemalja i teritorija Zapadnog Balkana - Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu[1] i Srbiji, do kraja 2024. godine. ReLOaD2 finansira Evropska unija iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility, uz kofinansiranje UNDP-a i lokalnih samouprava koje će biti obuhvaćene programom.

Osnovna namjera programa je da se održi transparentan, razvojno orijentisan i projektni pristup finansiranju NVO iz budžeta JLS, koji doprinosi ostvarivanju lokalnih prioriteta u skladu sa strategijama razvoja.

post slika

Galerija