Održan okrugli sto “Vještine za naše doba”

29 mar 2023

Centar za stručno obrazovanje CG i NVU “Naše doba” uz podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Tivat, organizovali su okrugli sto u multimedijalnoj sali Opštine Tivat na temu značaja aktivnog starenja, mogućnosti i perspektiva u Crnoj Gori.

Okrugli sto otvorio je potpredsjednik Opštine, dr Andrija Petković, ističući da Opština Tivat kontinuirano radi na unaprjeđenju socijalne odgovornosti kroz integrativni pristup i podsticanje socijalne inkluzije starijih lica, te stvaranju ambijenta i sistema socijalne zaštite koji omogućava produktivno, pozitivno i dostojanstveno starenje.

Ljiljana Garić, Vesna Lakuš i Vesna Ratković predstavile su projekat “Vještine za naše doba”, te primjere dobre prakse iz aktivnosti klubova za stare u Sloveniji, navodeći da je ovaj projekat dio regionalnog projekta finansiranog od strane Crvenog krsta Crne Gore, međunarodne mreže organizacija Crvenog krsta i fondova EU.

Pored predstavnica Opštine Kotor, Organizacija Crvenog krsta, Udruženja penzionera i žena iz Kotora, Bara, Budve i Tivta, učešće na sastanku su uzele i menadžerka opštine Patricia Pobrić i samostalna savjetnica za socijalnu i dječju zaštitu Sunčica Radović.

post slika

Galerija