Održan Sajam sezonskog zapošljavanja u Tivtu

13 apr 2022

Sekretarijat za privredu Opštine Tivat juče je u prostorijama Muzeja i Galerije Tivat održao Sajam sezonskog zapošljavanja. Tom prilikom 15 lokalnih poslodavaca predstavilo je ponudu, koja je obuhvatala širok spektar pozicija pretežno sezonskog karaktera, i to u sektoru marine, prodaje i marketinga, operacija, ugostiteljstva i domaćinstva.

Menadžerka opštine Patricia Pobrić kazala je da je cilj održavanja sajma smanjenje procenta nezaposlenosti i uključivanje što većeg broja ljudi u lokalnu privredu kako bi bili spremniji za sezonu, posebno naglašavajući važnost sezonskog zapošljavanja mladih, kao globalno prihvaćenu praksu kojom stiču iskustvo, radne navike i poslovnu etiku.

Odziv na jučerašnjem Sajmu premašio je očekivanja organizatora i poslodavaca, a najveće interesovanje za ponudu poslova iskazali su mladi od 15 do 30 godina starosti, koji su sajam prepoznali kao priliku da na najjednostavniji način pronađu sezonsko zaposlenje. Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje lokalna uprava realizuje u sklopu Strategije za zapošljavanje Opštine Tivat.

post slika