ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA OPŠTINE TIVAT I AERODROMA CRNE GORE

08 dec 2017

U srijedu, 06. decembra, u Opštini Tivat je održan sastanak predstavnika lokalne uprave i menadžmenta preduzeća Aerodromi Crne Gore, a sastanku su, između ostalih, prisustvovali predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević i izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.
Uprava Aerodroma Crne Gore i Aerodroma Tivat željela je sa predstavnicima lokalne uprave podijeliti neke od narednih koraka kada je u pitanju poslovanje Aerodroma Tivat, odnosno analizirati stanje aktuelnih zajedničkih projekata. Uprava preduzeća upoznala je predsjednicu sa namjerom da u predstojećem periodu izgradi privremeni objekat, koji bi u narednoj turističkoj sezoni olakšao prijem putnika, te rasteretio postojeću terminalnu zgradu. Po riječima izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, objekat bi bio izgrađen u produžetku postojeće zgrade i izgradnja bi bila finansirana od strane preduzeća.
Opština Tivat trenutno radi na projektu priključenja Aerodroma Tivat na kanalizacioni sistem. Potpisan je ugovor sa izvođačem radova, na rok od 20 dana, i radovi će shodno vremenskim prilikama biti završeni u predviđenom roku.
Na sastanku je bilo riječi i o problemu nelegalnih taksista na tivatskom Aerodromu. Predsjednica opštine je učesnike sastanka upoznala sa već preduzetim mjerama i napretkom koji je ostvaren proteklog ljeta u ovoj oblasti. Postignut je zaključak o zainteresovanosti obje strane da u ovoj oblasti vlada red, pa je preduzeće ACG naglasilo spremnost da, ukoliko je potrebno, pomogne u ostvarivanju ovog cilja.
Među temama satanka našlo se i pitanje pristupne saobraćajnice koja će biti obuhvaćena projektom magistralne saobraćajnice od Jaza do Tivta, u nadležnosti Direkcije za saobraćaj.
Obije strane saglasne su da je interes Aerodroma i Tivta, što veći broj putnika, a samim tim i turista u Tivtu.

post slika