Održano predavanje „Mobilnost i mladi“

23 sep 2022

Sinoć je u multimedijalnoj sali Opštine Tivat održana radionica na temu „Mobilnost i mladi“. Omladinska radnica, putnica i fotograf Katica Nišavić iz NVO „Forum Mladi i neformalna edukacija“ govorila je o mogućnostima koje program Erasmus pruža, pa je s tim u vezi podijelila iskustva ESC projekta u umjetničkoj rezidenciji u Belgiji, volontiranju u organizaciji Mediteranskih igara u Španiji, kao i nizu Erasmus treninga i omladinskih razmjena.  Na ovaj način mladi su upoznati sa prilikama koje su im dostupne i koje im omogućavaju ne samo da putuju i upoznaju druge kulture, već važnost ovakvih razmjena za njihov razvoj i sticanje novih iskustava i perspektiva.

Ova radionica bila je i posljednja aktivnost u okviru obilježavanja Evropske nedjelje mobilnosti u Tivtu. Ovogodišnja tema manifestacije bila je BOLJA POVEZANOST, a osim sinoćnjeg predavanja „Mobilnost i mladi“, organizovane su i akcije sadnje drveća sa učenicima, promocija aplikacije za održive oblike turizma u sklopu projekta SUSTOURISMO, biciklistička trka, fensi ženska vožnja biciklima, radionica za popravku bicikala...

Evropska nedjelja mobilnosti obilježava se svake godine u periodu od 16. do 22. septembra, pod pokroviteljstvom Evropske komisije. Ova manifestacija ima za cilj da favorizuje nemotorizovane vidove prevoza u gradovima u odnosu na automobilski saobraćaj koji koristi fosilna goriva, a sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine u urbanim sredinama.

post slika

Galerija