Održano žrijebanje za “Ritam Evrope” – Tivat pod rednim brojem 16

31 maj 2023

Drugi pripremni kamp najvećeg televizijskog takmičenja u zemlji, “Ritam Evrope” održan je na Cetinju od 28. do 30. maja. Učesnici takmičenja imali su priliku da vježbaju sa eminentnim stručnjacima iz oblasti muzike i plesa i na taj način se pripreme za takmičarski dio, koji će biti upriličen na kampu koji slijedi, a koji je predviđen krajem juna ili početkom jula.

U skupštinskoj sali Prijestonice upriličena je svečana sjednica organizatora takmičenja, učesnika i koordinatora u projektu i obavljeno je žrijebanje. Od ukupno 16 crnogorskih opština koje su uzele učešće, Tivat će nastupati pod rednim brojem 16 i upravo će to biti broj koji će se, u takmičarskom dijelu putem sms-a glasati za predstavnice Tivta – pjevačicu Doru Štampić i plesačice Denisu Srdanović, Ivu Janković, Anastasiju Đurović, Vanju Kosović, Anju Lazarević.

“Ritam Evrope“ je najveće dječije muzičko takmičenje, koje ima tradiciju dužu od deset godina i okuplja djecu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta. Svaka Opština dobija po jednu pjesmu sa Evrovizije koju će predstavljati na državnom takmičenju. Grad domaćin je Cetinje – prošlogodišnji pobjednik. Program “Crna Gora u ritmu Evrope” će se emitovati uživo na Radio Televiziji Crne Gore.

Pokrovitelj ovog muzičkog takmičenja i televizijskog formata su ambasadori zemalja Evrope, Evropske Unije, Australije, i Izraela.

post slika

Galerija