Nagrađeni najbolji na likovnom konkursu “Uticaj duvanskog dima na zdravlje i okolinu”

31 maj 2023

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Tivat u saradnji sa OŠ ,,Drago Milović“, a na inicijativu Aleksandra Dakovića samostalnog Savjetnika za prevenciju bolesti zavisnosti, organizovao je likovni konkurs za učenike od V do VIII razreda na temu Uticaj duvanskog dima na zdravlje i okolinu.

Povodom Dana borbe protiv duvanskog dima danas su u holu škole predstavljeni radovi i podjeljene su nagrade najboljima na likovnom konkursu. Prvo mjesto osvojila je Nikolina Francesković, druga je bila Nikolina Višić, dok je treće mjesto pripalo Milici Giljači.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Tivat nagređenima je obezbjedio vaučere iz knjižare Svicomm.

Daković se obratio prisutnim učenicima: ,,Želim da vas pozdravim ispred Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Tivat koji je u saradnji sa vašom školom danas obilježio Dan borbe protiv duvanskog dima. Učenici od V do VIII razreda vaše škole imali su likovni konkurs na temu Uticaj duvanskog dima na zdravlje i okolinu. Pristigao je veliki broj radova. Mi danas nećemo uobičajno govoriti o štetnosti duvanskog dima po zdravlje, jer ste vi to iskazali u vašim radovima i gotovo svaki od ovih radova nosi jaku poruku, a to je koliko je duvanski dim opasan po vaše zdravlje i po okolinu. Želim da na vrijeme prepoznate da se radi zaista o bolesti zavisnosti koja može da izazove ozbiljne komplikacije po vaše zdravlje i vaš život. Zbog toga ove poruke koje simbolizuju precrtanu cigaretu su najbitnije poruke, koje treba da zapamtite. Zahvaljujem se direktorici Slavki Mirković i nastavnici Hani Mirkov na saradnji. Opština Tivat i OŠ ,,Drago Milović“ na ovaj način nastavljaju saradnju kada je riječ o programima prevencije“, rekao je Aleksandar Daković, samostalni Savjetnik za prevenciju bolesti zavisnosti Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Tivat.

Nastavnica likovnog Hana Mirkov podijelila je vaučere, a dodjeli je prisustvovala i direktorica OŠ ,,Drago Milović” Slavka Mirković, kao i brojni učenici i nastavnici.

Tekst i fotografije: Radio Tivat

post slika

Galerija