Opština Tivat i Ministarstvo prosvjete zajedno kreću u rekonstrukciju tivatskih škola

18 nov 2019

Opština Tivat i Ministarstvo prosvjete uložiće značajna sredstva po modelu sufinansiranja u visini od 50% obije strane, kojima će biti rekonstruisan značajan broj škola na teritoriji opštine Tivat, saopštili su ministar prosvjete dr Damir Šehović i predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac. Saradnja će biti ozvaničena i formalizovana Memorandumom, koji će ubrzo biti potpisan.

Kako je na sastanku dogovoreno, radovi će se izvoditi na OŠ „Drago Milović“, na način što će se izvršiti rekonstrukcija bravarije, krova škole i krova školske sale, kao i na SMŠ „Mladost“ na kojoj će se rekonstruisati fasada i krov škole.

Podsjećamo da su po istom modelu saradnje Opštine i Ministarstva u toku radovi na zamjeni kompletne bravarije na SMŠ „Mladost“, ukupne vrijednosti oko 100 000 eura, a da je prije dvije godine rekonstruisan zajednički sistem grijanja za ove dvije škole, vrijednosti blizu 200 000 eura.

Određena sredstva, kako su saopštili,  biće uložena i za kvalitetno rješavanje pitanja  područnih odjeljenja OŠ „Drago Milović“ u Donjoj Lastvi i Gradiošnici, kao i područnog odjeljenja OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima.

Napominjemo da su u pitanju montažni objekti, te unapređenje uslova u ovim objektima zahtjeva ozbiljan pristup, izradu  kvalitetne tehničke dokumentacije i obimne rekonstrukcije ili građenje novih kvalitetnijih objekata većih kapaciteta.

Šehović i Kusovac su istakli da je nezavisno od toga što Vlada nikad više novca nije izdvajala za obrazovnu infrastrukturu, saradnja sa lokalnim samoupravama na tom planu neophodna, jer kada je u pitanju interes djece i uslovi u kojima borave, na svim nivoima je potrebno u granicama mogućeg pružiti konkretan doprinos.

Sastanku sa ministrom Šehovićem je prisustvovao i potpredsjednik Opštine Tivat Dejan Maslovar.

post slika