OTKRIVENE SPOMEN PLOČE DRAGU MILOVIĆU I BRANKU BRINIĆU

18 nov 2019

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, shodno svojoj nadležnosti i Odlukama o podizanju spomen- obilježja usvojenim na sjednici SO Tivat, 20. avgusta 2019. godine, danas, 18. novembra,  organizovao je otkrivanje spomen –  ploča posvećenih borcima i revolucionarima čije ime nose osnovne škole u Radovićima i Tivtu.

Današnjim svečanostima započetim u Radovićima, otkrivena je spomen ploča Branku Briniću, čiji naziv nosi osnovna škola.

Ovom činu prisustvovali su,osim predstavnika opštine Tivat i OŠ Branko Brinić, članovi UBNOR-a i antifašista Tivat,predstavnici MZ Krtoli, kao i učenici ove škole i zainteresovani gradjani.

Otkrivanju spomen ploče na objektu OŠ “Drago Milović”, koje je upriličeno danas, u 11.30, prisustvovao je veliki broj učenika ove škole sa nastavnim osobljem koji su zajedno sa predstavnicima opštine, UBNOR-a i antifašista, Mornarice Vojske CG i gradjanima ukazali poštovanje Dragu Miloviću, čije ime već decenijama nosi škola u Tivtu.

 

 

 

Na ova dva događaja, prisutne su pozdravili predsjednik opštine, dr Siniša Kusovac; sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, mr Dubravka Nikčević; direktori škola Ivica Tošev kao i Predrag Šušić,   predsjednik UBNOR-a Tivat, Dragiša Ćosović., a svojim dolaskom svečanost je uveličao Tomo Petković, živi sudionik narodno oslobodilačke borbe.

 

Dr Siniša Kusovac pozdravio je prisutne i istakao značaj koji su Drago Milović i Branko Brinić imali za oslobođenje našeg grada uz poruku da treba da njegujemo, baštinimo i čuvamo ideje antifašizma, jer “najsjajnija je sloboda kada se za nju ne borite uz lance i okove”.

 

Prije zvaničnog obraćanja prisutne je kroz tonove trube i pjesmu “Budi se istok i zapad” pozdravio učenik JU Muzičke škole, Igor Petković.

 

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti najavljuje 26 novembra podizanje spomen ploče  Antu Staničiću, dječjem piscu, autoru “Malog pirata”  , na zidu kuće gdje je pisac rodjen.