Opština Tivat nastavlja sa praksom pružanja podrške ženskom preduzetništvu

02 jul 2020

Opštinska Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu, donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2020. godinu. Na osnovu utvrđenih kriterijuma, vrednovanja i ocjene biznis plana, Komisija je odlučila da sredstva dodjeli sljedećim podnosiocima zahtjeva: “Bakina kuhinja” doo Tivat za poboljšanje uslova rada u kuhinji; “Cake shop” doo Tivat za projekat inovacije i preduzetnici Ljiljani Todorović za biznis plan pod nazivom “Novi cvijetni korak mome gradu”.

Komisija je konstatovala da je na konkurs pristigao veliki broj prijava. Zbog ograničenosti budžetskih sredstava, odlučeno je da se najbolji projekti, odnosno biznis planovi, podrže sa što većim mogućim iznosom. Ukupno je raspodjeljeno 5.000€

“Za razliku od prethodne godine, gdje smo na čak 3 javna poziva za podršku ženskom preduzetništvu imali svega 3 prijave, ove godine je interesovanje preduzetnica značajno veće, tako da su raspoloživa sredstva iskorištena već u prvom pozivu” – izjavio je ovim povodom Petar Vujović, sekretar Sekretarijata za turizam i preduzetništvo, koji je ujedno i predsjednik Komisije za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu.

„Komisija je imala dosta težak zadatak da od 10 prijava, shodno definisanoj metodologiji bodovanja, izabere najbolje. Po mom mišljenju svi biznis planovi koji na bilo koji način utiču na ekonomski razvoj opštine, povećanje zaposlenosti, unapređenja kvaliteta proizvodnje ili pružene usluge, zaslužuju da budu podržani. Ono što je sigurno je to da je interesovanje dama koje svojim biznisom učestvuju u razvoju privrede našeg grada iz godine u godinu sve veće, tako da ćemo i dalje nastaviti sa aktivnom, a po mogućnosti i većom, podrškom razvoju ženskog preduzetništva“, zaključuje Vujović.

Sekretarijat za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat drugu godinu za redom, planirajući budžetska sredstva u ovu svrhu, pruža podršku kvalitetnim biznis planovima žena preduzetnica.  Prvi javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu iz budžeta Opštine Tivat za 2020.godinu objavljen je 05.maja ove godine i bio je otvoren 30 dana. Sa privrednim društvima/preduzetnicama koje su ostvarile pravo na podršku biće zaključen Ugovor kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze.

post slika

Galerija