OPŠTINA TIVAT ORGANIZOVALA RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA MINISTARSTVA SAOBRAĆAJA I AERODROMA CRNE GORE

05 mar 2018

U petak, 2. marta u Opštini Tivat održan je radni sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Opštine Tivat i A.D. Aerodromi Crne Gore. Tema ovog susreta bila je poboljšanje taksi usluge na Aerodromu Tivat, kao i drugih uslužnih djelatnosti iz oblasti drumskog prevoza.

Ispred Opštine Tivat sastanku su nazočili potpredsjednik opštine Dejan Maslovar, načelnik Službe za inspekcijske poslove Jovica Stojković i načelnik Komunalne policije Dalibor Dubljević. Ispred Ministarstva saobraćaja i pomorstva sastanku je prisustvovao generalni direktor direktorata za drumski saobraćaj Dalibor Milošević, dok je ispred A.D. Aerodromi Crne Gore bio prisutan savjetnik izvršnog direktora Dragan Radulović, direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić i saradnik u komercijali Milivoje Dragičević.

Prisutni su zaključili da je prioritet održavanje reda kada su u pitanju taksi prevoznici ali i drugi prevoznici koji organizovano sačekuju putnike na Aerodromu Tivat. Kroz terminalsku zgradu je samo u 2017. prošlo više od milion putnika, a naredna sezona može donijeti i blagi porast, pa je u ovom smislu postojanje reda ispred terminalske zgrade nužnost. Opštinske službe inspekcije i komunalne policije nastaviće prošlogodišnju praksu kontrole taksi vozila. Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva su istakli namjeru da svi napori opštinskih službi budu podržani i od strane državnih inspekcijskih organa.
Opština Tivat se u susret ljetu, bavi svim pitanjima koja su prošle godine predstavljala problem za neometano odvijanje turističke sezone u Tivtu.