Opština Tivat postaje osnivač Košarkaškog kluba “Teodo”

24 aug 2020

Opština Tivat postaje osnivač Košarkaškog kluba “Teodo” iz Tivta, na osnovu Odluke o regulisanju međusobnih odnosa između Opštine Tivat i KK “Teodo” i davanju saglasnosti na zaključivanje Ugovora o prenosu udjela na Opštinu Tivat, koja je usvojena na nedavno održanoj 36. sjednici Skupštine opštine Tivat.

“Teodo ima rezultate, kontinuitet učešća ne značajnim takmičenjima poput ABA 2 lige, već afirmisane ali i mlade perspektivne igrače, školu košarke koja okuplja stotinak polaznika… Sve ovo su razlozi da Opština Tivat, kao osnivač stane iza “Teoda” i bude vjetar u leđa svim budućim tivatskim košarkaškim uspjesima”, rekao je predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac na sastanku sa predstavnicima uprave kluba.

Opština Tivat je kupovinom zemljišta površine cca 3.800m2 omogućila stvaranje jedinstvenog zemljišnog kompleksa, na kojem će u narednom periodu biti izgrađen Sportski centar “Župa” sa zatvorenim bazenom i košarkaškim terenom koji zadovoljava sve profesionalne standarde. ”Idejni projekat je gotov”, rekao je Kusovac i naglasio da Opština u projekat izgradnje neće ući sve dok u potpunosti ne bude zatvorena finansijska konstrukcija, što je garancija pravovremene i potpune izgradnje objekta.

“U ime Uprave kluba mogu da kažem, da imamo dva cilja, jedan kratkoročni i jedan dugoročni. Kratkoročni cilj se odnosi na finansijsku stabilizaciju i konsolidaciju kluba, što je ispunjeno prelaskom u opštinsko vlasništvo. U takmičarskom smislu težimo plasmanu u ABA 2 ligu. Dugoročni cilj je vezan za novu dvoranu, i sticanje uslova da “Teodo” igra u društvu “Mornara”, “Zvezde”, “Partizana”, “Cibone…”” – kazao je predsjednik Upravnog odbora kluba Ivan Peković.

Božidar Petković, direktor KK “Teodo”, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da se klub našao u vlasništvu Opštine: “Uprave su prolazne, dok će “Teodo” uvijek ostati gradski klub”. Petković je podsjetio na velike uspjehe kluba, između ostalih i na činjenicu da je “Teodo” uspio pobijediti tri evropska prvaka KK “Bosnu”, KK “Partizan” i KK “Split”.

Sastanku u kabinetu predsjednika opštine prisustvovali su i igrači: kapiten Igor Radonjić, Vjekoslav Vučinović i Vasilije Samardžić. Oni su obećali maksimalno zalaganje na terenu braneći boje grada i kluba, ali su i izrazili nadu da će ovakav potez uprave i grada biti motivacija mladim košarkašima koji će raditi u mnogo boljim uslovima.

Sve detalje usvojene Odluke o regulisanju međusobnih odnosa, obrazložila je sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja mr Darka Ognjanović. Odlukom je definisano da se sredstva za finansiranje KK „Teodo“ obezbjeđuju iz budžeta Opštine Tivat. Košarkaškim klubom “Teodo” upravlja osnivač na način i pod uslovima utvrđenim pomenutom Odlukom, Statutom kluba i Ugovorom o promjeni vlasničke strukture.

Opština Tivat, ovim činom ističe namjeru da ulaže u sport i bude garant daljih uspjeha tivatskih sportista.

post slika

Galerija