Opština Tivat unaprijedila video konferencijski sistem

15 okt 2021

Shodno zakonskoj proceduri za jednostavne nabavke, Opština Tivat je 10. septembra 2021. godine sa preduzećem “Interactive” d.o.o. iz Podgorice, zaključila ugovor o nabavci i implementaciji audio – video opreme za unaprijeđenje konferencijskog sistema.

Nabavka i instalacija video konferencijskog sistema bila je neophodna za funkcionisanje sjednica Skupštine opštine, u slučaju nemogućnosti fizičkog prisustva odbornika zbog pandemije koronavirusa koja je i dalje u toku, a shodno izmjenama Poslovnika o radu. Zahvaljujući instaliranoj opremi, biće moguće onlajn učešće više odbornika u radu Skupštine opštine, sa kojima će biti ostvarena audio – video veza.

Takođe, u multimedijalnoj sali instalirana je kamera koju je Opština posjedovala, kako bi video prenos događaja putem socijalnih mreža, odnosno youtube kanala, bio moguć sa vrlo kvalitetnim audio – video prikazom.

U periodu od 28. septembra do 7. oktobra 2021. godine izvršena je instalacija nove, optimizacija postojeće opreme, kao i testiranje, a istovremeno je realizovana i obuka korisnika opreme. Vrijednost izvedenih radova je 17.975,76 eura sa uračunatim PDV-om. Radove je izvelo preduzeće d.o.o. “Interactive” iz Podgorice.

Ovom prilikom izvršena je nabavka profesionalnog audio pojačala Yamaha PX5 – p, četiri zvučnika, USB audio interface-a, laserskog projektora Sony VPL-PHZ12, PC računara, HDMI 4K kartice, video konferencijskog sistema, uređaja za neprekidno napajanje UPS, digitalnog audio miksera, kao i neophodnog softvera za video konferenciju vMix4K.

post slika