• Crnogorski
  • English

Pitaj Upravu

Ova stranica se izrađuje.

Hvala vam na strpljenju.

Viber Community

3:25 pm

ℹ🆘️ Delegacija Evropske unije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori potpisali su danas ugovor u vrijednosti od tri miliona eura za nabavku neophodne medicinske opreme i lične zaštitne opreme za zdravstvene radnike.

➡️ “Oprema koja će biti nabavljena se sastoji od 100 respiratora, 10 mobilnih rendgenskih uređaja, kao i kontigenta lične zaštitne opreme za medicinske radnike – uključujući maske, rukavice, hirurške kape, nepromočive kombinezone i kecelje, zaštitne naočare i vizire – saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

3:25 pm

3:24 pm

ℹ🆘️ Distribucija donacije koja je stigla sa namjenom da bude uručena stanovništvu RE populacije u Tivtu, biće organizovana sjutra na Lovanji, naselju „7.jul“ i u Gradiošnici.
„Na terenu će biti timovi koje čine predstavnici Opštinske organizacije Crveni krst, Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS) i predstavnika Udruženja Egipćana“, saopštila je Nevena Božović iz OO Crveni krst.

⏩ Timovi volontera OTZS i Crvenog krsta nastavili su i danas distribuciju pomoći stanovništvu iz rizične kategorije.

⏩ Opštinski odbor Crvenog krsta zahvaljuje građanima koji se javljaju sa željom da doniraju namirnice, što je moguće uz konsultacije sa ovom organizacijom.
„Naši volonteri ove namirnice pripremaju za sljedeće akcije podjele pomoći, odziv građana raste iz dana i veoma smo zahvalni svima na tome“, dodala je Božović.

⏩ U okviru mjera podrške i pomoći najugroženijim strukturama stanovništva Tivta u prethodna dva dana volonteri OTZS i OO Crveni krst uručili su za 110 porodica pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sanitarno-higijenskim sredstvima.

⏩ Akcija podrške realizuje se u saradnji Opštine Tivat, OO Crvenog krsta, Ministarstva rada i socijalnog staranja. Donatori su brojni privrednici grada.
Podjelom paketa sa namirnicima i higijensko sanitarnim sredstvima biće obuhvaćeno I 35 porodica sa spiska Udruženja penzionera Tivat.

3:24 pm

2:58 pm

⏩  Sekretarka za mlade sport i socijalna pitanja, Darka Ognjanović saopštila je da je akcija pružanja humanitarne pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva grada počela formiranjem call centra i tima volontera koji radi u koordinaciji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta.

„Nakon što je na nivou opštine formiran Opštinski tim za zaštitu i spašavanje, odlučeno je da treba da se ide i korak dalje i da ipak treba da imamo servis ovakvog tipa za građane. Formiran je call centar i volonterski tim koji je prošao obuku Crvenog krsta, u želji da sa građanima Tivta imaju, pored komunikacije i dostave namirnica i taj sentizivni osjećaj koji je itekako potreban u ovoj situaciji.

Do sada je podijeljeno oko 40 paketa korisnicima servisa Pomoć i njega u kući, kasnije smo zahvaljujući Timu za socijalnu i dječiju zaštitu koji je predsjednik Opštine Siniša Kusovac formirao prije dvije godine, podijelili pakete za još 80 najtežih socijalnih slučajeva, a ima ih oko 150 porodica.

Prema njenim riječima, Udruženje penzionera je takođe uključeno u akciju pa će paketi sa hranom I higijenskim sredstvima biti uručeni i za 35 porodica sa spiska lica u stanju socijalne potrebe koje je ova organizacija dostavila.

Ona je najavila da će još jedna grupa volontera proći neophodnu obuku za terenski ali i rad u Call centru.

“Kada govorimo o donatorima, naglašavam da se donirati može isključivo preko Crvenog krsta. Zahvalila bih se svim donatorima, firmama i građanima da ih sada ne nabrajam, a što je najvažnije poručili su nam da možemo da računamo na njih i ubuduće”, zaključila je Ognjanović.

Ona je pozvala građane da izdrže još nekoliko nedelja i ostanu kući kako bi na najbolji način konačno ušli u ovo proljeće.

2:57 pm

1:13 pm

👱‍♀️👩 Mia i Lena imaju poruku.

1:12 pm

Djeca najbolje znaju. Poslušajmo jednom i mi njih.

1:10 pm

Partneri