Podjela 130 paketa pomoći

30 apr 2020

Podjela pomoći socijalno ugroženom i stanovništvu koje je u stanje socijalne potrebe dospjelo zbog epidemiološke situacije, nastavljena je danas. Biće distribuirano 130 paketa za najugroženije kategorije.

 

Shodno velikom broju donacija koje privrednici Tivta upućuju na adresu Opštinske organizacije Crvenog krsta, paketi su već u prethodnoj nabavci značajno unaprijeđeni namirnicama a shodno broju članova domaćinstva.

 

Planirano je da raspodjela bude nastavljena nakon praznika a do sada je ukupno podijeljeno blizu 470 setova pomoći.

Crveni krst se posebno zahvaljuje Komunalnom Tivat i Sekretarijatu za mlade, sport i socijalna pitanja, na promptnim reakcijama u dijeljenju pomoći u aktivnostima CK.

Na sastanku, kojim je predsjedavao predsjednik Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS) Siniša Kusovac, prezentirani su rezultati podjele pomoći njemačke organizacije HELP u koordinaciji sa crvenom krstom i Volonterskim timom Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje. Tom prilikom, prema spisku HELP-a, podijeljena su ukupno 143 paketa pomoći za 112 porodica, pripadnika RE i egipatske populacije.

Sa sastanka je još jednom upućena zahvalnost donatorima iz oblasti privrede, preduzetnicima kao i pojedinicima na finansijskim i donacijama u robi, kao i nevladinim organizacijama koje su pružile pomoć.

post slika