Pojačan inspekcijski nadzor u Tivtu ovog ljeta

22 jun 2023

Tokom ljetnje turističke sezone u Tivtu će biti pojačanog inspekcijskog nadzora – zaključak je to sastanka koji je održan u Opštini Tivat. Predsjednik opštine Željko Komnenović razgovarao je sa direktoricom Uprave za inspekcijske poslove Anom Vujošević i pomoćnikom direktorice UIP Darkom Rašovićem.

Opština Tivat i Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore, tradicionalno, i tokom ove ljetnje sezone, radiće posvećeno na suzbijanju i smanjenju svih oblika nelegalnog poslovanja, sa ciljem što efikasnije realizacije turističke sezone.

Teme sastanaka odnosile su se na nastupajuću turističku sezonu i izazove koje ona nosi. Naglasak je bio na koordinaciji aktivnosti i zajedničkom radu inspekcijskih službi sa lokalnim vlastima, radi što efikasnijeg sprovođenja plana rada tokom sezone. Inspektori će biti prisutni u pojačanoj mjeri tokom dva mjeseca ovog ljeta u svim primorskim opštinama.

Predsjednik Opštine Tivat je naglasio da su opštinske službe na raspolaganju inspektorima Uprave radi efikasnijeg djelovanja na terenu i da će u redovnoj komunikaciji i zajedničkim djelovanjem sa Upravom za inspekcijske poslove, doprinijeti sistemskom uređenju svih elemenata ključnih za uspješnu turističku sezonu.  Govoreći o smještaju inspektora tokom pojačanog nadzora u ljetnoj sezoni, Komnenović je iskazao spremnost da Opština Tivat opredijeli sredstva za finansiranje smještaja za inspektore koji će boraviti u ovoj opštini.

Direktorica Uprave za inspekcijske poslove, Ana Vujošević, istakla je zadovoljstvo i zahvalnost zbog činjenice da Opštine Tivat tradicionalno na ozbiljan i posvećen način pristupa pripremi i realizaciji aktivnosti u ljetnoj sezoni i naglasila da će Uprava za inspekcijske poslove usmjeriti sve svoje raspoložive resurse u cilju što uspješnije realizacije zacrtanih planova.

Prisutni su se složili da će zajedničkim koordinisanim aktivnostima omogućiti maksimalno poštovanje zakona i zakonskih normi tokom ljetnjih mjeseci koje karakteriše ogroman priliv turista i obimnije aktivnosti i promet u svim privrednim granama Crne Gore.

post slika