Posjeta delegacije UNICEF-a i UNDP-a opštini Tivat

06 feb 2012

U petak 03. februara Predsjednik opštine Miodrag Kankaraš u Tivat održao je radni sastanak sa  delegacijom UN u Crnoj Gori, predvođenom glavnim koordinatorom sistema UN i stalnim predstavnikom UNDP-a Rastislavom Vrbenskim i šefom predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžaminom Perksom.
Predsjednik Kankaraš je upoznao delegaciju  sa dosadašnjim aktivnostima i daljim planovima opštine posebno u realizaciji Lokalnog plana akcije za djecu, Akciononog plana implementacije RAE-e populacije, donošenju lokalnog plana za mlade itd. Takođe informisao je visoke goste i o dosadašnjim rezultatima saradnje između lokalne uprave i nevladinog sektora, društveno odgovornih poslodavaca  i drugih partnera.
Predstavnici UNICEF-a su najavili proširenje saradnje na planu zelene ekonomije, održivog razvoja i energetske efikasnosti i iskazali impresiju dobrom saradnjom lokalne vlasti, NVO sektora i unapređenju položaja ranjivih društvenih grupa. Delegacija je takođe najavila pomoć u opremanju Dnevnog centra  za djecu sa posebnim potrebama, kao i obuku osoblja koje će raditi u centru.
 Zaključak ovog sastanka je predlog delegacije UN da lokalna uprava opštine Tivat svoja iskustva podjeli sa ostalim gradovima.

post slika