POSJETA PREDSJEDNIKA OPŠTINE TIVAT ĐACIMA PRVACIMA

03 sep 2018

U Osnovnoj školi “Drago Milović” danas je svečano obilježen prijem đaka prvaka i njihov prvi školski dan. Proslavi su prisustvovali predsjednik opštine, prof. dr Siniša Kusovac i sekretarka Sekretarijata za kulturu I društvene djelatnosti, mr Dubravka Nikčević.

Opština je, uz koordinaciju Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, i ove godine prvacima u OŠ „Branko Brinić“u Radovićima i OŠ “Drago Milović”, zajedno sa područnim odjeljenjima u Gradiošnici i Donjoj Lastvi, obezbjedila komplete udžbenika. Pored toga, uručeni su im CD plejeri, a uz čestitku Predsjednika opštine, prvaci su dobili i poklone: knjigu „Crna Gora moja domovina” i sveske sa rasporedom časova.

Pozdravljajući prvake, predsjednik Kusovac je kazao da je ovo njihov dan, njihov ulazak u svijet knjige, u svijet znanja i u svijet druženja. Naglašavajući da je pred njima najljepši period u životu, kazao je da se sa početkom škole ne završava igra, već „ona tek počinje, ali na malo drugačiji način, kroz učenje, kroz druženje i kroz pažnju nastavnog osoblja” – istakao je predsjednik opštine.

Uz čestitku za polazak u školu prvaka, direktorka Ružica Lazarević je kazala da je “ovo jedan od najljepših dana kada se svi radujemo zbog đaka prvaka”, te se prisutnima obratila sa svojom pjesmom posvećenom prvacima. Škola je pripremila i bedževe na kojima piše “Đak prvak”, a nove školarce zabavljao je glumac Dejan Đonović. Direktorica Lazarević kazala je da je ove školske godine upisano 1.546 učenika raspoređenih u 63 odjeljenja.

 

foto D. Lastva