Posjeta Solilima

03 dec 2019

Da bi se grad u kome živimo volio punim srcem, treba dobro upoznati sve što nam nudi. Vođena time, učiteljica Nevenka Saveljić, na radost djece a u organizaciji kompanije Brand New Tivat, organizovala je posjetu učenika II-4 OŠ „Drago Milović“ tivatskom rezervatu prirode „Solila“.

Od početka do kraja izleta, djeca su pokazivala oduševljenje onim što vide i što ih čeka. „Pjesma se orila u mini-busu na putu od škole do rezervata, a dolazak na odredište je donio mnoštvo njihovih pitanja: šta je rezervat, ko u njemu boravi, kako se održava, po čemu je poseban, šta je močvara, a šta su flora i fauna, samo su neka od pitanja na koja je strpljivo odgovarao njihov domaćin Aleksandar Brinić iz preduzeća Morsko dobro. Posmatranje ptica kroz durbin i dvogled bilo je posebno zabavno iskustvo, a djeca su se, bar na kratko, saživjela sa prirodom i vođena maštom, poletjela zajedno sa pticama. Želja mi je da djecu upoznam sa okruženjem, a nezaobilazna stanica na tom putu je eko-turistička destinacija „Solila“. Svako novo iskustvo za njih je dragocjeno, a kada je obogaćeno znanjem, moj cilj je postignut“, navela je učiteljica Nevenka Saveljić.

Učenici II-4, učestvovali su i u snimanju kratkometražnog filma o rezervatu, u organizaciji Opštine Tivat i kompanije Brand New Tivat, a sa ciljem edukacije djece, promocije i brendiranja grada i njegovih potencijala.

Prevoz djece je kao sponzorstvo obezbijedilo preduzeće „Vip Travel“ iz Tivta.

post slika

Galerija