Komemorativna sjednica

03 dec 2019

Bivši predsjednik Skupštine opštine Tivat Krsto Petrović preminuo je u Tivtu u 70. godini.

Komemoracija povodom njegove smrti održana je u multimedijalnoj sali Opštine Tivat.

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine opštine Tivat Ivan Novosel nakon čega je minutom ćutnje odata pošta preminulom predsjedniku SO.

“Njegova iznenadna smrt je sa nevjericom primljena kod svih koji su ga poznavali, sa njim sarađivali i družili se. Svi smo znali da ima zdravstvenih problema, ali smo znali i da se sa tim hrabro bori, i dostojanstveno nosi. Nijesmo mogli da vjerujemo da je optimista kakav je Krsto i čovjek pun života izgubio bitku za životom. Moj zadnji susret i razgovor sa njim, poslije svečane sjednice Skupštine opštine prije desetak dana, govorio mi je nešto drugo – tada sam shvatio da Krsto ima još energije, ideja i planova. Nažalost, sve je stalo. Stao je Krstov život”, rekao je potpredsjednik Novosel.

“Imam časnu ali veoma tešku dužnost da se u ime Opštine Tivat oprostim od veoma dragog čovjeka i prijatelja, kolege i poštovanog i voljenog Krsta Petrovića. Čast i zadovoljstvo nam je bilo poznavati ga i raditi sa njim jer je znao da cijeni prave vrijednosti i da uvijek bude na visini zadatka, da se nađe kolegama, da sasluša, udijeli savjet. Bio je mudar, rješavao je problem, bio je plemenit pomagao ljudima koliko je u njegovoj moći a to su odlike samo velikih ljudi”, rekao je predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac.

U ime porodice prisutnima se obratio Nikola Ciko.

„Mislim da je Krsto bio čovjek koji je zaslužio sve ono lijepo što su Ivan i Siniša rekli o njemu. I mnogo više. Ovaj teški zadatak mi je olakšan jer danas vidim mnoga poznata lica sa kojima se Krsto družio i koje je volio. U ime porodice izražavam veliku zahvalnost, prije svega inicijatoru održavanja komemoratvine sjednice, dakle rukovodstvu opštine, i svim prisutnima“ – kazao je Ciko.

Krsto Petrović je rođen 30. 6. 1950. godine od oca Pera I majke Njeze, rođene Božinović. Završio je Višu ekonomsku školu u Kotoru. Bio je istaknuti društveni radnik i obavljao više značajnih funkcija u privredi Tivta a, pored ostalog, bio je i član Komisije za reviziju zdravstvenih ustanova Crne Gore.

Iza sebe je ostavio suprugu Vinku rođenu Gverović i sinove Marjana i Boška.

post slika

Galerija