Potpisan Sporazum o saradnji sa JU Kakaricka gora

08 feb 2023

Opština Tivat potpisala je danas (srijeda, 8. februar) Sporazum o saradnji sa Javnom ustanovom za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci – Podgorica na Kakarickoj Gori. Na osnovu ovog Sporazuma i nove skupštinske Odluke o sufinansiranju tretmana rehabilitacije korisnika/ca psihoativnih supstanci, Opština Tivat nastaviće da pruža materijalnu podršku korisnicima psihoaktivnih supstanci sa teritorije opštine Tivat koji zatraže tretman u navedenoj ustanovi, a to će pravo od sada imati i strani državljani sa odobrenim stalnim boravkom u Tivtu.

Sporazum su potpisali predsjednik Opštine Željko Komnenović i direktorica Javne ustanove Dijana Milošević. Tom prilikom Milošević je zahvalila Opštini Tivat na pokazanom razumijevanju i dosadašnjoj kvalitetnoj saradnji, i poručila da će ta ustanova ostati otvorena za svaki vid podrške, kao i za bilo kog pojedinca i instituciju kojoj je potrebna njihova stručna pomoć. Predsjednik Komnenović kazao je da će Opština Tivat nastaviti da razvija i unaprjeđuje rad na ovom polju. Na sastanku je istaknuto i da je, pored Danilovgrada, Tivat jedina opština u Crnoj Gori koja pruža ovu vrstu materijalne podrške građanima.

Prethodni, petogodišnji Memorandum o saradnji istekao je krajem 2022. godine, a nova odluka o sufinansiranju tretmana rehabilitacije usvojena je na zadnjoj sjednici aktuelnog saziva SO Tivat, 28. decembra prošle godine. Njom je na bolji način definisan iznos sufinansiranja tretmana i precizno navedeno na koga se odnosi konkretno pravo. Tako će, umjesto pokrivanja troškova rehabilitacije u dosadašnjem, fiksnom mjesečnom iznosu od 230 eura, participacija Opštine Tivat biti u istom procentu koji je dužna da plati porodica, bez obzira na visinu iznosa, a pravo na ovu podršku imaće i strani državljani sa stalnim boravkom u Tivtu.

post slika

Galerija