POTPREDSJEDNICA VLADE CRNE GORE U POSJETI OPŠTINI TIVAT

04 aug 2016

Potpredsjednica Vlade Crne Gore Azra Jasavić boravila je danas (srijeda, 03. avgust 2016.) u prvoj radnoj posjeti opštini Tivat. Ovom prilikom susrela se sa predsjednicom opštine prof.dr Snežanom Matijević i njenim timom. Okvirna tema radnog sastanka bila je realizacija budućih investicionih projekata i uloga Vlade u realizaciji istih.
Potpredsjednica Vlade izrazila je zainteresovanost za status projekata kao što su Porto Montenegro, Luštica i Katari Diar. Isto tako, pokazala je interesovanje i za mnoge druge još nevalorizovane projekte kao što je Sveti Marko, te je ponudila svoju pomoću u rješavanjju problema sa kojima se Opština Tivat suočava. Poseban akcenat dat je na model saradnje kada je u pitanju relacija strani investitori – lokalna samouprava – Vlada, naglašavajući značaj ove saradnje.


IMAG0129„Crna Gora nema puno prostora, ali ga mora kvalitetno koristiti i jednako stranim i domaćim investorima mora pružiti dobre uslove za efikasan razvoj kako bi se stvorili uslovi za otvaranje radnih mjesta i plaćanje doprinosa državi”, istakla je potpredsjednica Vlade.
Predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević istakla je kako je Tivat prepoznat u regionu po svom uspješnom razvoju u posljednjoj deceniji, ali da se uprkos tome lokalna samouprava susreće sa problemima na čijem rješavanju Vlada i opština moraju zajedno raditi. Samo neka od otvorenih pitanja sa kojima su predstavnici opštine upoznali Potpredsjednicu Vlade jesu: realizacija projekta na ostrvu Sveti Marko, projekat Lukovića barake, Ostrvo Cvijeća, problem lutajuće stoke u Gradiošnici.
Nakon radnog sastanka, predstavnici Vlade i opštine Tivat obišli su projekat “Luštica Bay”, gdje su se upozanli sa svim detaljima razvoja kroz razgovor sa članovima menadžmenta.

post slika