POTPREDSJEDNIK KUSOVAC UGOSTIO USPJEŠNE UČESNIKE „UP-SHIFT“ RADIONICE

02 mar 2017

Potpredsjednik opštine Tivat Siniša Kusovac, ugostio je je danas (četvrtak, 02. mart) učesnice radionice „Up Shift“, organizovane u sklopu projekta Ujedinjenih Nacija „Kreaktivator“. Radionica je održana proteklog vikenda u Podgorici. Zadatak učesnika radionice, a Tivat su predstavljala dva tima, bio je identifikovanje problema u lokalnoj zajednici i pronalaženje rješenja.
Jedan od dva tima iz Tivta u sastavu: Sara Vukojević, Julija Petrović i Ana Andjelić, predvođene mentorkom Dankom Marković, proglašen je najboljim i dobio je sredstva u iznosu od 2000 eura za implementaciju projekta “Djeca sa deformacijom u razvoju – skolioza”.


Potpredsjednik opštine Siniša Kusovac izrazio je zadovoljstvo radom mladih opštine Tivat, pohvalio njihovu inovativnost i naglasio važnost angažovanja mladih u rješavanju problema lokalne zajednice, posebno onih koji se tiču omladine i njihovih aktivnosti. „Opština Tivat mora sve snage usmjeriti upravo na mlade ovog grada, aktivno ih uključiti u sve aspekte društva, dat im podršku, ali isto tako i reagovati na one probleme koje prepoznaju i osjećaju mladi. Ja vam svima od srcs čestitam na pokazanoj snalažljivosti i nadam se da će problemi koje ste u Tivtu prepoznali biti rješeni uz podršku Opštine i uz aktivno angažovanje svih nas koji u Tivtu živimo“, naglasio je Kusovac.
Drugi tim, koji su činile predstavnice Omladinskog kluba Tivat Polina Čečina, Ana Ašanin, Mateja Sindik, Nikola Jevtić sa mentorom Lazarom Bakićem, bavio se problematikom uređivanja i adaptacije pomoćnog terena FK “Arsenal”, koji bi služio za rekreaciju mladih.
Sve učesnice, njih sedam, zahvalile su potpredsjedniku I naglasile da će nastaviti svoj angažman u ovakvim I sličnim projektima.

post slika