Potpredsjednik opštine Božović otvorio MontAdria 2021

06 maj 2021

Prva regata hidroaviona u Crnoj Gori “MontAdria 2021” počela je juče u Tivtu, a ovu međunarodnu manifestaciju svečano je otvorio potpredsjednik Opštine Tivat Goran Božović.

Izražavam zadovoljstvo što je Tivat izabran da bude jedan od domaćina ove manifestacije, što svakako nije slučajno. Prije više od 100 godina na ovom lokalitetu razvijala se hidroavijacija i danas, bogato kulturno-istorijskio nasljeđe možemo povezati sa ogromnim turističkim potencijalom našeg grada. Očekujem da ova manifestacija u budućem periodu predstavlja nov zamajac za turističku privredu Tivta i da doprinese diverzifikaciji naše turističke ponude” – rekao je Božović.

“MontAdria 2021” otvorena je preletom tri mala hidroaviona, žirokoptera i dva mala aviona tipa “cesna 172”, uz prigodan kulturni i zabavni program organizovan u okviru marine i naselja Porto Montenegro u Tivtu. Sam događaj za cilj ima promociju hidroavijacije, prirodnih ljepota i turističkih potencijala Crne Gore, ali i obilježavanje jubileja 80 godina od poslednjeg leta eskadrile hidroaviona na teritoriji Crne Gore.

Na ceremoniji otvaranja govorili su i direktor manifestacije Siniša Bubanja, vazduhoplovni publicist Boris Ciglić, u ime Ministarstva kapitalnih investicija Zoran Vukašinović, direktor Porto Montenegra Dejvid Margason i direktor hotela Regent Porto Montenegro Kai Dikman.

Hidroavioni letjeli su juče iznad Boke i Tivta, a za 6. i 7.maj planirani su letovi duž cijele Crne Gore.

post slika

Galerija