Potpredsjednik opštine Vladimir Arsić na Skupštini CIVINET mreže

22 jun 2021

Potpredsjednik opštine Tivat Vladimir Arsić boravio je protekle semice u trodnevnoj posjeti Šibeniku gdje je prisustvovao zasijedanju 8. Skupštine mreže Civinet Slovenija–Hrvatska–Jugoistočna Europa. Opština Tivat aktivni je član CIVINET-a od 2017. godine, a ova mreža okuplja gradove i različite institucije ujedinjene u primjeni održivog planiranja i upravljanja mobilnošću u gradovima.

Arsić je učestvovao u zasijedanju Političkog odbora CIVINET mreže nakon čega je uslijedila Skupština na kojoj je razmatran program rada za 2021. i rad mreže u protekloj godini. Uslijedio je okrugli sto pod nazivom “Mjere za održivu urbanu mobilnost u turističkim destinacijama”. Učesnicima su predstavljeni primjeri prakse održive mobilnosti iz Šibenika, Slovenačkog turističkog područja Rogle i Zlatibora. Na okruglom stolu bilo je riječi i o upravljanju parkingom u turističkim mjestima, projektu nove žičare u Zagrebu i cikloturizmu u ruralnim područjima BiH.

Potpredsjednik Arsić se tokom svog boravka u Šibeniku sastao i sa direktoricom Razvojne agencije šibensko-kninske županije Mirom Lepur. Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima uspostavljanja saradnje i skoroj posjeti Tivtu.

post slika

Galerija