PREDSJEDNIK KUSOVAC I POTPREDSJEDNIK JANOVIĆ RAZGOVARALI SA GENERALNOM KONZULICOM HRVATSKE JASMINKOM LONČAREVIĆ

18 okt 2019

Predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac, i potpredsjednik Ilija Janović primili su danas generalnu konzulicu Republike Hrvatske u Kotoru, Jasminku Lončarević koja je boravila u posjeti Tivtu.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru istaknut je turistički i investicioni razvoj Tivta i ljepota Boke koju je Lončarević, nedavno imenovana za generalnu konzulicu, prvi put posjetila.

„Tivat i Kotor su mjesta po mjeri čovjeka i blagoslov je živjeti u takvim mjestima“, ocijenila je Lončarević zahvalivši se Opštini na dosadašnjoj podršci hrvatskoj zajednici. Ona je istakla da u Tivtu uspješno program emituje radio stanica na hrvatskom jeziku „Radio Dux“, te da se realizuje školski program na hrvatskom.

„Škola hrvatskog jezika,kulture, povijesti i zemljopisa se izvodi po dva sata sedmično u Kotoru i Tivtu prema nastavnim planovima i programima, te pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja i znanosti RH i Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH. To je vrlo značajno“, ocijenila je konzulica.

Podrška Opštine Tivat hrvatskoj zajednici odnosila se na obezbjeđivanje prostora za manifestacije, dijela sredstava za realizovanje terenskih nastava i manjih godišnjih projekata.

Kulturno bogatstvo, ocijenio je predsjednik Kusovac, trajno ostaje iza nas a najveća vrijednost jednog grada i zemlje su ljudi.

post slika